Chiftelele aperitiv din carne de pui la fel ca si cele din porc sunt aperitive cunoscute si nelipsite din platouri.. Se pot servi calde sau reci, simple sau in combinatie cu alte ingrediente ca un cub de branza, de cascaval, o rosie cherry… Acum le-am servit aranjate pe o frigaruie impreuna legume. Un alt exemplu aveti AICI.
Mod de preparare:
Prepararea chiftelutelor: In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, morcovul ras pe razatoarea mica, verdeata tocata fin, sarea si piperul alb dupa gust. Se amesteca bine, se adauga oul, pesmetul tocat fin cat sa capete consistenta si apoi se formeaza chiftelute potrivit de mari.
Se tavalesc prin susan si pesmet, se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 30 de minute.
Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos. Numarul este in functie de cat de mari le faceti.
Sosul din frunze de telina: Folosim frunzele de la o radacina de telina, potrivita. Se iau frunzele de pe tulpini, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune un cub de margarina / unt si 2 lingurile rase de zahar brun. Se amesteca si cand s-a dizolvat se adauga tocatura de telina. Se amesteca adaugand cate putin lapte si o lingura rasa de faina cat sa rezulte un sos. La sfarsit se adauga si o lingura de smantana.
Chiftelutele se servesc pe bete de frigarui cu bucati de castravete, ardei rosu si galben si rosii cherry. Calde sau reci sunt la fel de bune! Le-asm servit langa un sos de telina. Pofta buna!