Mod de pregatire:
Se spala piersicile sub jet de apa rece.
Se taie piersicile in felii curatand si coaja. Kiwi se curata de coaja sa si se taie la fel in felii de 5 mm. Se pun ambele fructe intr-un vas, se adauga zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la o parte minim 4-5 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de fructe.
Eu am lasat de seara pana dimineata. Se mai amesteca intre timp.
Se pune vasul la foc mic pentru cca 20 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.
Spre final se adauga sucul de lamaie. Se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna catava picaturi pe o farfurie rece si daca acestea se intaresc este gata.
Dulceata eu o las sa se raceasca in oala si rece o pun in borcane. Doar gemul il pum imediat cald. Deci se toarna dulceata in borcanul sterilizat, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Dintr-un kilogram ies 3 borcane de 380 – 400 ml. Se pus la locul de pastrare.
Nu se sterilizeaza in bain marie? Si la pot lasa peste noapte IN FRIGIDER ?
sanda doar borcanele in care se pune dulceata, le sterilizam, cum esti obisnuita, fie la fie le speli bine si le pui la uscat in cuptorul incins si apoi inchizi focul.
Dulceata nu trebuie ca este fiarta si scazuta, iar dupa ce o pui in borcane si le inchiz, le pui in camara. Spor la treaba!