Compotul este un desert sanatos dar si modul de conservare a fructelor pe perioada de iarna. Compotul de caise este parfumat, reconfortant iar fructele mai pot fi folosite la diverse deserturi.
Mod de pregatire:
Fructele pentru compot trebuie sa fie sanatoase, fara urme de lovituri si fara parti alterate.
Caisele se spala si se taie pe jumatate, se scoate samburi si apoi se aseaza in borcanele spalate si sterilizate.
Din cantitatea de caise va ies 3 borcane de 800 ml. de compot. Se toarna apa peste fructe din borcane lasand doua degete de spatiu pana la gura borcanului si deasupra zahar cu zahar vanilat.
Eu am considerat trei linguri de zahar la borcan, dar puneti in functie de cat de dulce va place. Scoateti bulele de aer din borcane si capsati-le.
Infasurati-le in prosoape de bucatarie si puneti-le intr-o oala cu apa la sterilizat timp de 20 minute din momentul cand apa din vas incepe sa fiarba
Se lasa sa se raceasca in oala sau se scot borcanele si se pun in paturi. Cand s-au racit se depoziteaza in camara pentru iarna.
Alte retete cu Caise gasiti AICI:
Este compotul preferat al fiului meu. Il prepar in fiecare an insa nu am pus pana acum, zahar vanilat. Voi incerca.
@Patricia Iordache fiul tau stie cei bun si parfumat! Pup!