Rulada de porc cu varza creata, o noua varianta din gama Ruladelor din carne. Fie ca sunt realizate din carne de porc, pui sau vita sunt o delicatesa pe mesele noastre. Umpluturile pot varia de la caz la caz in functie de moment, eveniment sau dupa preferintele noastre.
Cum la noi se mananca destul de des varza creata, sotul meu Miki a venit cu ideea acestei rulade. Rezultatul a fost foarte inspirat si sper sa va placa si voua ideea.
Mod de pregatire:
Se alege o bucata de pulpa de porc groasa de 2-2,5 cm. Se curata de pielita, se spala si se intinde pe o folie de plastic pentru a putea fi rulata ulterior.
Daca este nevoie se mai bate putin cu ciocanul de paneuri, punand o folie de plastic deasupra, ca sa nu stricam fibra.
Pentru inceput se condimenteaza si se unge cu mustar. Se aleg 4 foi de varza creata, se taie tulpina groasa si se oparesc 3-4 minute. Se scurg si se aseaza deasupra feliei de carne.
Se ruleaza strans carnea cu ajutorul foliei de plastic, dupa care se leaga cu sfoara din doi in doi centrimetri.
Inainte de dat la cuptor, intr-o tigaie cu foarte putin ulei se prajeste rulada pe toate partile, in asa fel incat porii sa se inchida. Astfel la cuptor carnea sa ramana frageda si suculenta.
O tava se tapeteaza cu foi de varza creata, se pune deasupra rulada si ulei de masline. Se acopera cu folie de aluminiu si astfel pregatita se da la cuptor pentru cca. 60 de minute. Dupa 30-40 de minute se scoate folia se complecteaza cu vin alb si se mai da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la „odihna” acoperita lejer cu o folie de aluminiu. Apoi se portioneaza in felii de 1,5 cm.
Aceasta rulada se poate servi cu orice garnitura: piureu de cartofi, pilaf sau legume sotate. Noi am servit cu pilaf cu legume si sosul de la friptura alaturi. Pofta buna!