Prajitura din albusuri cu nuca de cocos si ananas am descoperit-o pe blogul lui Sidy cand m-a invitat sa particip la „Weekend cu spor « In Bucatarie La Sidy” care se deruleaza luna aceasta. La prima impresie cele doua nu seamana si asta pentru ca eu am facut o modificare, care a fost sugerata chiar de autoare, de a adauga cacao in blat … dar eu am fortat si am pus si-n glazura. Cu putina culoare in plus sau nu, prajitura este un deliciu si va recomand sa o incercati!
Ingrediente: blat 22 x 30 cm:
Mod de pregatire :
Prima data pregatim blatul de albusuri:
Punem albusurile intr-un bol mare cu un praf de sare si le mixam la viteza mare. Cand s-au intarit, incepem sa adaugam zaharul tos si cacao, mixand pana se intareste spuma.
Se opreste mixerul si incorporam cu o lingura faina si nuca de cocos, amestecand cu miscari ample sa se omogenizeze dar fara sa cada albusurile
Tapetam o tava ( 22 x 30 cm) cu hartie de copt , turnam compozitia, o nivelam cu o spatula.
O dam la cuptorul preincalzit la 170 °C, pentru 25-30 de minute..Cand este gata o lasam sa se raceasca.
Preparam crema:
Frisca lichida o mixam pana se intareste. Ananasul se scurge intr-o strecuratoare si se taie cubulete si se adauga in frisca.
Gelatina o hidratam in 100 ml sirop din compot pentru 10 minute, apoi o incalzim fara sa se fiarba. Luam 2 linguri din frisca si amestecam in gelatina ca sa o aducem la aceeasi tenperatura, apoi o amestecam in toata frisca.
Optional puteti insiropa blatul. Eu nu am insiropat ca m-am gandit ca blatul fiind o bezea s-ar putea inmuia. Cand crema incepe sa capete consistenta de la gelatina se intinde peste blat si se niveleaza cu un cutit. Se da la rece.
Glazura:
Se bate allbusul cu un mixer, iar cand s-a intarit se incorporeaza zaharul praf si cacao. Se mai bate 3 minute apoi se adauga cu atentie zeama de lamaie, mixand in continuare. Se intinde peste prajitura si se da din nou la rece.
Inainte de servire se presara deasupra coaja rasa de lime, portocala, lamaie, apoi se portioneaza.
Este o prajitura usoara pe care o veti adora, daca va plac prajiturile cu fructe. Delectati-va !
Minunat arata prajitura asa, draga Sara.
Ma bucur ca ai facut schimbarile la care ma gandeam, E mult mai aspectuoasa asa….
Multumesc mult de tot.
Te tzuc cu drag !
Foarte buna trebuie sa fie! Pupici :*
O prajitura delicioasa si deosebit de aspectuoasa, asa cum m-am obisnuit deja sa gasesc printre culorile din farfurie 🙂
@Cristea Dana multumesc mult! Pup!
@simonacallas multumesc pentru cuvintele frumoase! Pupici!
arata extraordinar de bine si mi se pare si foarte usor de facut,sa nu mai vorbim de gust mai ales ca are fructe in compozitie
multumim pentru reteta
veronoca ma bucvur ca-ti place. Chiar este tare buna, reconfortanta de la fructele din compozitie. Sigur iti va placea.
Spor la prajiturit si te mai astept!
Cum sa pui deasupra albusurile crude?