Friptura de Pulpa de Berbecut este o reteta traditionala, cu arome specifice, simplu de pregatit. Avem nevoie de o pulpă frumoasă de berbecut tanar, crengute de rozmarin, o lamaie, ulei de măsline, sare grunjoasă de mare, usturoi si finalul este un rasfat.
Mod de pregatire Pulpa de Berbecut la cuptor:
Pulpa de berbecut se curata de pielite, se spala bine si se usuca prin tamponare cu hartie absorbanta.
Se freaca cu ulei de masline si se pune intr-o punga sau un vas incapator impreuna cu zeama si feliiile de la o lamaie, usturoiul feliat, 2 foi de dafin, cimbrul, roznarinul si sarea grunjoasa si se lasa asa de pe o zi pe alta.
Se scoate din marinata, se spala cu apa calduta si se sterge cu hartie absorbanta. Se freaca cu ulei de masline si sare grunjoasa. Se fac incizii cu un cutit ascutit in care se baga usturoiul feliat si feliile de slanina. Se pune intr-o punga pentru cuptor, se adauga jumatate din vin si putina apa.
Se inchide punga si se da la cuptor la 180 °C pentru 2 ore, cate o ora pe fiecare parte. Se scoate din punga si se muta in att vas. Se strecoara sosul lasat, se adauga restul de vin, cimbru si crengutele de rozmarin si se mai lasa la cuptor inca 15-20 de minute sa prinda culoare frumoasa.
Cand s-a facut, o portionam si o servim cu o garnitura si o salata. Noi am servit-o cu Cartofi cu rozmarin la cuptor. Pofta buna!