Pulpa de berbecut la cuptor



Friptura de Pulpa de Berbecut este o reteta traditionala, cu arome specifice, simplu de pregatit. Avem nevoie de o pulpă frumoasă de berbecut tanar, crengute de rozmarin, o lamaie, ulei de măsline, sare grunjoasă de mare, usturoi si finalul este un rasfat.

Ingrediente Pulpa de Berbecut la cuptor:
1 pulpa de berbecut de 1.500 kg
3-4 fasi de slanina / 50 g
6 catei mari de usturoi
150 ml vin alb sec
sare grunjoasa de mare
piper
crengute de rozmarin proaspat
untura ( eu am folosit de gasca)

 

Ingrediente pentru Marinata:
ulei de masline
zeama de la 1 lamaie mare
ulei de masline
3-4 catei de usturoi zdrobiti
2 foi de dafin
cimbru
sare grunjoasa de mare

 

Mod de pregatire Pulpa de Berbecut la cuptor:

Pulpa de berbecut se curata de pielite, se spala bine si se usuca prin tamponare cu hartie absorbanta.



 

Se freaca cu ulei de masline si se pune intr-o punga sau un vas incapator impreuna cu zeama si feliiile de la o lamaie, usturoiul feliat, 2 foi de dafin, cimbrul, roznarinul si sarea grunjoasa si se lasa asa de pe o zi pe alta.

Se scoate din marinata, se spala cu apa calduta si se sterge cu hartie absorbanta. Se freaca cu ulei de masline si sare grunjoasa. Se fac incizii cu un cutit ascutit in care se baga  usturoiul feliat si feliile de slanina. Se pune intr-o punga pentru cuptor, se adauga jumatate din vin si putina apa.

Se inchide punga si se da la cuptor la 180 °C pentru 2 ore, cate o ora pe fiecare parte. Se scoate din punga si se muta in att vas. Se strecoara sosul lasat, se adauga restul de vin, cimbru si crengutele  de rozmarin si se mai lasa la cuptor inca 15-20 de minute sa prinda culoare frumoasa.

Cand s-a facut, o portionam si o servim cu o garnitura si o salata. Noi am servit-o cu Cartofi cu rozmarin la cuptor. Pofta buna!





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.