Pulpe de pui in sos provensal



 

Pulpe de pui in sos provensal este o reteta care se pregateste rapid si usor. Noua ne plac mancarurile aromatice si-n diverse variante le facem destul de des.
Sosul provensal este un sos pe baza de vin, suc de rosii si un buchet de plante aromatice, specific zonei Provence – Franta.

Ingrediente (pentru 4 porti):
1 ceapa
1 cutie (400 g) de rosii taiate cuburi
1 lingura de faina
100 ml de vin alb
4-5 linguri ulei de masline
2 foi de dafin
ierburi de Provence (dupa gust):
(oregano, cimbru, rozmarin, maghiran)
busuioc verde + patrunjel verde
usturoi zdrobit
piper
sare

 

 

Mod de pregatire Pulpe de pui in sos provensal:
Se pune faina, sarea, si piperul intr-o punga de plastic. Se adauga apoi pulpele de pui taiate in inferioare si superioare. Se inchide punga si se amesteca, ca faina sa cuprinda toate bucatile. Se scot apoi bucatile din punga si se sterg prin tamponare cu hartie absorbanta ca sa se elimine excesul de faina.



Intr-o tigaie se pune 3-4 linguri de ulei de masline si cand s-a incins se prajesc pulpele de pui, pe toate fetele, pana capata culoare. Se scot pe o farfurie si se acopera.
In aceiasi grasime se soteaza ceapa taiata marunt si usturoiul zgrobit. Se adauga vinul alb amestecand cu o spatula ca sa se obtina un saft de la prajeala ramasa pe pereti tigai.

Se adauga inapoi pulpele de pui si conserva de rosi cuburi impreuna cu sucul. Se pun 2 foi de dafin, ierburi de Provence si se lasa sa fiarba cca 50 de minute, pana ce scade sosul si pulpele sunt gata. Inainte cu 10 minute de a lua tigaia de pe foc se adauga busuiocul si rozmarinul tocate proaspat.
Se servesc cu paste. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Azi am făcut masa de prânz și rețeta și într-adevăr , eu nu spun cum acest fel de mâncare este delicios și gustos .
    Postarea mea de limba sârbă va fi publicat la 22 februarie , deci dacă puteți , să ia o privire .
    Cred cu adevărat vă mulțumesc pentru o reteta de mare

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.