Schar Romania organizeaza impreuna cu Ruxandra de la gourmandelle.ro o campanie in care participa 10 bloggeri culinari ! Tematica acestei campanii va fii: “retete creative de paine fara gluten” iar noi bloggerii alesi vom pregati retete de paine fara gluten cu produsele Schar, cat mai inspirate si originale.
Campania “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar” se va desfasura in doua etape. In prima etapa pentru bloggerii, iar a doua etapa va este dedicata voua, cititorilor nostrii!
Mod de pregatire Paine fara gluten cu rozmarin:
Framantarea aluatului se poate face la mana sau la mixer cu paletele de paine. Pe aceasta am framantat-o la mana folosindu-ma si de o lingura. Intr-un bol se cerne faina, se adaugasarea si plicul de drojdie uscata. Se amesteca si se adauga apa si uleiul. Aluatul este moale si lipicios fata de faina obisnuita.
Se toaca acele de rozmarin si se adauga in aluat. Se acopera bolul cu o carpa umeda si se lasa 30 de minute sa se dospeasca.
Cand a crescut, aluatul se rastoarna in forma de copt unsa cu ulei. Am ales o forma rotunda de tort de Ø 18 cm. Se mai lasa si in forma 15-20 minut, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 50 minute. Pentru primele 10 minute la temperatura de 200-210 °C iar apoi se coboara la 180 °C.
Cand painea este coapta se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Serviti o bucata!
dezastru, nu a iesit deloc painea…am pierdut timp pe aci, plin de reclme si poze..degeaba.
Stimate domn, cand v-ati referit la „dezastre”, v-ati referit la lipsa d-stra de minime cunostinte culinara. Revizuitiva exprimarea, ca sa aratati ca sunteti domn.
Reteta este excelenta! Am facut de nenumarate ori. Multumesc pt reteta.
ma bucur! Pup!