Paine rustica cu seminte fara gluten realizata pentru campania “retete creative de paine fara gluten” organizata de Schar Romania impreuna cu Ruxandra de la gourmandelle.com/ , unde 10 bloggerii culinari vor pregati retete de paine fara gluten cu produsele Schar cat mai inspirate si originale.
Dar Campania “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar” se va desfasura in doua etape. In prima etapa pentru bloggerii, iar a doua etapa va este dedicata voua, cititorilor nostri! Mai multe detalii gasiti AICI .
Mod de pregatire Paine rustica cu seminte fara gluten:
Se cerne faina intr-un bol cu sarea. Se face o adancitura unde se face maiaua din drojdia proaspata sfaramitata, drojdia uscata, zahar si apa calduta. Cand a crescut maiaua incepem sa framantam adaugand apa calduta si uleiul. Framantarea aluatului se poate face la mana sau la mixer cu paletele de paine. Se adauga semintel de floarea soarelui prajite si.seminte de in.
Se framanta aluatul apoi se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa 30 de minute sa se dospeasca.
Cand a crescut se mai framanta si apoi se aseaza pe o tava de copt unsa cu ulei. Se da o forma rotunda, se mai lasa 10-15 minute sa creasca. Se cresteaza si apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 50 minute la 180 °C, iar spre sfarsit se ridica temperatura la 220 °C sa prinda crusta.
Cand este coapta se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Cand s-a mai racit , cu ajutorul unei pensile se inge cu albus de ou (nebatut) si se presara seminte de floarea sioarelui si in care se vor lipi.
Se lasa sa se raceasca si se taie felii. Serviti!