Focaccia este o paine plata, coapta in cuptor si asezonata cu masline, rozmarin, sare si diverse alte ingrediente. Schar Romania organizeaza impreuna cu Ruxandra de la gourmandelle.com/ o campanie cu tema: “retete creative de paine fara gluten” iar 10 bloggerii culinari vor pregati retete de paine fara gluten cu produsele Schar cat mai inspirate si originale.
Dar Campania “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar” se va desfasura in doua etape. In prima etapa pentru bloggerii, iar a doua etapa va este dedicata voua, cititorilor nostri! Mai multe detalii gasiti AICI .
Mod de pregatire Foccacia cu masline si rozmarin:
Se cerne faina intr-un bol cu sarea si plicul de drojdie uscata. Se amesteca si se adauga apa calduta si uleiul. Framantarea aluatului se poate face la mana sau la mixer cu paletele de paine.
Aluatul este moale si lipicios fata cel din faina obisnuita. Se adauga 2 linguri rase de marar uscat tocat fin.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie umed si se lasa 30 de minute sa se dospeasca.
Cand a crescut aluatul se rastoarna pe o tava de copt unsa cu ulei. Se intinde cu mainile si ii dam o forma de dreptunghi. Se infide din loc in loc masline si crengute de rozmarin.
Se mai lasa si 15-20 minute, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 45 minute la 180 °C, iar spre sfarsit se ridica temperatura la 200 °C sa prinda culoare.
Cand este coapta se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Serviti o bucata!