Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor





Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor un meniu ca sa profitam de dulceata cartofilor noi. Imi place sa-i aleg pe cei mici ca marime ca sa-i pot lasa intregi cand ii plajesc sau ii dau la cuptor. De data aceasta i-am servit langa pulpe de pui cu masline verzi si lamaie. Au fost un deliciu, va invit sa incercati si voi.

 

 

 
Ingrediente:
500 g cartofi noi
100 g masline verzi umplute cu ansoa
(conserva Spania de de la LIDL)
1 lamaie taiata in sferturi
3 foi de dafin
5-6 catei de usturoi nedecojiti
ulei de masline
sare
piper
cateva frunze de busuioc

 

 

Mod de pregatire Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor:
Intr-o tava suficient de incapatoare se aseaza pulpele de pui cu pielea in sus. Eu dupa ce am fixat fiecare bucata cu o scobitoare le-am rumenit in putin ulei. car sa prinda o crusta, dar nu este obligatoriu. Adaugam in tava si cartofi noi curatati, lamaia taiata in sferturi, foile de dafin si catei de usturoi nedecojiti. Maslinele se adauga spre sfarsit. Se stropesc cu ulei si putina apa si se condimenteaza cu sare si piper. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 ° pentru aproximativ 1 ora si 10-15 de minute.



 

 

Dupa primele 15 minute se intorc pulpele si se anesteca cartofi . La cca. 40 de minute se intorc pulpele cu pielea in sus si acum se adauga si maslinele. Se complecteaza cu lichid in tava, dupa caz. La aproape o ora verificam si cartofi si carnea daca s-au inmuiat. Dupa caz mai dam in cuptor cat sa se rumeneasca bine si frumos. Cand sunt gata se scot din tava pe un platou, iar in sosul ramas se apasa usturoi din coaja si se omogenizeaza in tot sosul. Se serveste cu o salata alaturi, dupa preferinte. Delectati-va!
Reteta adaptata dintr-o revista GoogFood.

 

 
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1

    delicios arata!! pana de curand n-am folosit masline in mancare.. nu stiu de ce aveam o retinere.. dar a fost dragoste la prima degustare!!

  2. 2
  3. 3

    arată pur şi simplu demenţial! este o idee bună pentru perioada aceasta a anului. trebuie să-l încerc într-o zi.
    nu ştiu ce mi-ar plăcea mai mult: să mănânânc acest fel de mâncare sau să-l fotografiez :)))

  4. 4

Dă-i un răspuns lui Giorgiana Izabela Savu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.