Briose cu sunca si cascaval



Briose-cu-sunca-si-cascaval-1

Briose cu sunca si cascaval se pot servi calde dar si reci. Acest gen de aperitiv sunt foarte bune cu o salata alaturi sau un sos, dar si cu o cana de lapte.

 

Ingrediente 12 buc:
2 oua
200 ml lapte
80 ml ulei
275 g faina
0,5 lingurita sare
0,5 lingurita zahar
2 lingurite praf de copt
100 g cascaval
80 g sunca
1 catel de usturoi
marar proaspat sau uscat
25 g unt sau ulei de uns tava

Briose-cu-sunca-si-cascaval-4-1
Mod de preparare:
Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Intr-un alt bol se bat oula cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga si uleiul. Faina si laptele se adauga alternativ. Dupa incorporare a nu se freca prea mult.

x-IMG_6331

Cascavalul si sunca se taie cubulete ca-n imaginea de mai jos, apoi se incorporeaza incet in aluat.



x-IMG_6330

Tava de briose se unge cu unt sau ulei si cu o lingura se umple fiecare forma cam 3/4.

y-IMG_6335

Conpozitia este pentru 12-14 bucati. Se da forma la cuptor pentru cca 30 de minute.

Briose-cu-sunca-si-cascaval-2

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 3
  3. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.