Conopida crocanta



Conopida- crocanta-1

 

Conopida crocanta un preparat simplu si bun. O sa va placa chiar daca nu sunteti fan conopida. La fel si pe copii ii puteti imbia cu o felie de conopida. Se serveste simpla cu sosul propiu sau drept garnitura langa o friptura.

 

Conopida- crocanta-2

Ingrediente:
1 conopida mare, frumoasa

Marinata din:
1 lingirita praf de ghimbir
1 lingura fulgi de ardei
2 linguri suc de lamaie
pasta de ardei (la tub am folosit eu)
sare
piper
100 – 150 ml ulei de masline

Conopida- crocanta-3-1

 

Mod de pregatire:

O conopida frumoasa si potrivit de mare se cutata doar de frunze. Se taie la cotor ca sa aiba stabilitate pe farfurie si se pune la fiert in apa cu sare. Se da cateva clocote, cat sa fie al dente pentru ca va sta si la cuptor.



x-IMG_7287

 

Intr-un bol se amesteca : 1 linguirita praf de ghimbir, 1 lingura fulgi de ardei, 2 linguri suc de lamaie, pasta de ardei (la tub am folosit eu), sare, piper, 100 – 150 ml ulei de masline. Cu o pensula se unge cu acest amestec conopida.

 

z-IMG_7299

 

Se pune intr-un vas si se da la cuptor pentru 30 de minute la 180 °C. Cand a capatat o culoare frumoasa, se veerifica cu o frigaruie lunga daca este moale si se scoate din cuptor. Se acopera cu o folie si se lasa 5 minute la odihna.

Se serveste simpla cu sosul propiu sau ca garnitura langa o friptura. Pofta buna!

 

Conopida- crocanta-4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.