Conopida crocanta un preparat simplu si bun. O sa va placa chiar daca nu sunteti fan conopida. La fel si pe copii ii puteti imbia cu o felie de conopida. Se serveste simpla cu sosul propiu sau drept garnitura langa o friptura.
Ingrediente:
1 conopida mare, frumoasa
Marinata din:
1 lingirita praf de ghimbir
1 lingura fulgi de ardei
2 linguri suc de lamaie
pasta de ardei (la tub am folosit eu)
sare
piper
100 – 150 ml ulei de masline
Mod de pregatire:
O conopida frumoasa si potrivit de mare se cutata doar de frunze. Se taie la cotor ca sa aiba stabilitate pe farfurie si se pune la fiert in apa cu sare. Se da cateva clocote, cat sa fie al dente pentru ca va sta si la cuptor.
Intr-un bol se amesteca : 1 linguirita praf de ghimbir, 1 lingura fulgi de ardei, 2 linguri suc de lamaie, pasta de ardei (la tub am folosit eu), sare, piper, 100 – 150 ml ulei de masline. Cu o pensula se unge cu acest amestec conopida.
Se pune intr-un vas si se da la cuptor pentru 30 de minute la 180 °C. Cand a capatat o culoare frumoasa, se veerifica cu o frigaruie lunga daca este moale si se scoate din cuptor. Se acopera cu o folie si se lasa 5 minute la odihna.
Se serveste simpla cu sosul propiu sau ca garnitura langa o friptura. Pofta buna!