Saltimbocca Alla Romana



Saltimbocca-Alla-Romana-1

 

Saltimbocca alla Romana este un fel de mancare mediteranean, realizat din carne de vitel acoperit cu prosciutto di Parma și salvie si fiert intr-un sos de unt si vin alb. Saltimbocca inseaman <sare in gura> si arata cat de apetisante sunt aceste bucati de carne, ca sar singure din farfurie.

 

Saltimbocca-Alla-Romana-2

 

Ingrediente:
4 felii de pulpa de vitel
4 felii prosciutto crudo (sau sunca de Praga)
8-10 fruze salvie
2-3 linguri de ulei
60-80 g unt
100 ml vin alb sec
100 ml supa de vita (sau de pui)
2-3 linguri faina alba
sare
piper negru macinat

Saltimbocca-Alla-Romana-3-1

 

Mod de pregatire Saltimbocca Alla Romana:
Daca este necesat feliile de carne se bat cu un sucitor, nu cu ciocanul de snitele ca sa nu se distruga fibra, ci doar sa se mai subtieze. Daca sunt mai mari se pot taia in bucati potrivite.



 

x-IMG_7626
Se aşează o felie de prosciutto peste carne sau cel mai vine se infasoara felia. Se pune deasupra 1-2 frunze de salvie si se prind toate cele trei elemente cu o scobitoare (vezi imaginile), cu grija sa nu rupeţi frunza de salvie.

x-IMG_7630
Se tavalesc bucatile prin faina si apoi se scutura bine de excesul de faina. Se topeşte untul in putin ulei intr-o tigaie, iar cand untul face bule, se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti.

 

x-IMG_7637
Dupa ce s-au rumenit primele, se scot din tigaie, se scurge untul de arsurile rezultate de la faina si si se adauga restul de bucati. In grasimea din tigaie se adauga si 2-3 frunzulite de salvie pentru aroma.

Se scurge iar untul, se pune inapoi in tigaie, se adauga vinul si se da un scocot. Se adauga inapoi bucatile de vita, se complecteaza cu supa de vita sau de pasare, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote pana se leagă sub forma unui sos închis la culoare.

 

Saltimbocca-Alla-Romana-4
Se servesc cu paste tagliatelle, cartofi sau orez. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.