Pariziene cu sunca si cascaval, niste rulouri din foietaj, care se pregatesc simplu si rapid. Sunt delicioase si dispar intr-o clipa din fatfurie. Va invit sa le incercati si voi!
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
200-250 g sunca de Praga
100 g cascaval feliat
1 galbenus de ou + 1 lingutita de apa
susan
Mos de pregatire Pariziene cu sunca si cascaval:
In afara de aluat de foietaj avem nevoie de sunca de Praga si cascaval feliat.
Se taie șunca in betisoare 8-10 cm lungime cu sectiune patrata de 1 cm latura.
Fiecare betisor se infasoara intr-o felie de cascaval ca in imaginea de mai jos.
Se intinde aluatul intr-un strat de 5-6 mm grosime si se taie in fasi cat mai lungi ca sa se poata rula.
Fiecare rulou de sunca in cascaval se imbraca intr-o banda de aluat lata de 1.5 cm. Se aseaza pe o tava cu hartie de copt.
Se ung cu un galbenus de ou diluat cu putina apa si se presara cu seminte de susan.
Se coace la cuptorul preincalzit la 200 ° C pentru 15-20 de minute pana se rumenesc.
Se servesc calde ca astfel cascavalul se topeste in gura. Daca v-am facut pofta … serviti!
Mai, mi se face rau. Nu ma mai uit. Am vazut la unul dintre rulouri alta fiță de împletitură. Mai complicheisan. Faina. Pupici.
Ma bucur, pupici si tie!
Pofta?! Nu ma pot gandi la altceva de cand am descoperit aceasta reteta, sper sa reusesc azi sa le fac si eu.
Sigur ca poti sa le faci, sunt simplu de pregatit si tare bune.