Ostropel cu pui si ciuperci o mancare pe care nu am mai pregatit-o de ceva vreme si de care ne era pofta. Ostropelul, in functie de zona, se poate servi langa o mamaliguta sau un piure de cartofi. Indiferent de garnitura este un fel principal bun si consistent.
Ingrediente:
5-6 pulpe de pui (inferioare si/sau superioare)
ulei de masline pentru prajit
100 g ciuperci
1 lingurita de faina
150 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
150 ml vin alb
cimbru uscat
2-3 foi de dafin
6-7 catei de usturoi
piper negru macinat
1 lingurita de zahar dupa gust
sare dupa gust
patrunjel proaspat tocat
Mod de pregatire Ostropel cu pui si ciuperci:
Pulpele de pui se spala si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Intr-o tigaie cu putin ulei se da crusta la pulpe pe toate fetele. Dupa caz se mai adauga ulei.
Cand s-au rumenit pulpele se scot pe o farfurie si se acopera cu o folie de aluminiu. In uleiul ramas se pune putin unt ca sa se desprinda arsurile si se strecoara. Cel curat se pune inapoi.
Se presara o lingurita de faina si se complecteaza cu sosul de rosii, pasta de rosii (dupa caz) si vinul. Se adauga foile de dafin, cimbrul uscat si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar, dupa gust.
Se lasa sa dea un clocot si se adauga pulpele. Se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Intre timp ciupercile taiate in jumatati sau sferturi dupa marime, se soteaza in putin ulei si apoi se adauga in sosul de rosii.
Doi catei se usturoi se taie in felii iar restul se piseaza ca pentru mujdei si se adauga totul in sos. Se ia vasul de pe foc si se lasa cu capacul pus ca sa-si lase usturoiul aroma.
Se adauga patrunjelul proaspat tocat si se serveste cu mamaliga (ca mine), sau cu un piure de cartofi. Pofta buna!