Salata de cartofi cu sunca si maioneza, o salata rece dar consistenta. Acum am pregatit-o maioneza dar o puteti inlocui cu un iaurt slab in grasimi, iar in loc de sunca merge la fel de bine un piept de pui fiert si taiat in cuburi.
Ingrediente:
800 g cartofi rosi
1 lingura telina
1 conserva de boabe de porumb
200 g sunca sau piept de pui cuburi
verdeata proaspat tocata (menta, patrunjel)
150 g maioneza
1 lingura zeama de lamaie
sare
piper
2 oua mari fierte
Mod de pregatire Salata de cartofi cu sunca si maioneza:
Se fierb in coaja 2 oua tari care se vor taie in sferturi.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja in apa sarata. Se curata de coaja atunci cand sunt suficient de reci. si se taie în bucati potrivite. Se pun intr-un bol incapator.
Sunca se taie in cubulete. Telina se da pe razatoarea mare. Porumbul din conserva se scurge. Se adauga totul peste cartofi.
Se adauga menta si patrunzelul tocat. Se condimenteaza dupa gust si se se adauga maioneza.
Se omogenizeaza totul. Se lasa sa stea în frigider timp 2-3 ore inainte de servire.