Pulpe de curcan la cuptor cu ciuperci, un fel principal simplu si bun. Pulpele inferioare de curcan merg la fel de bine ca friptura desi nu sunt la fel de carnoase ca partea superioara. Poate o sa va tenteze si Pulpa inferioara de curcan in crusta sau Friptura de curcan cu cartofi si sos de rodie.
Ingrediente 2 porti:
2 pulpe inferioare de curcan
2-3 fire ceapa verde
1 ceapa rosie potrivita
1 mar
2-3 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
supa de pui
1 cutie de ciuperci (300 ml)
ulei de masline
sare
piper
Mod de pregatire Pulpe de curcan la cuptor cu ciuperci:
Pulpele de curcan se ard pe flacara ca sa dispara eventualele pene si apoi se spala in apa rece. Se sterg prin tamponare cu prosop de hartie si intr-o tigaie teflonata cu putin ulei se da o crusta.
Se pregatesc legumele pentru pat. Ceapa rosie, ceapa verde, marul, usturoiul se taie julien.
Intr-un vas de yena se pun legumele, se aseaza deasupra cele doua pulpe de curcan, crengutele de rozmarin si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se adauga ulei si supa de pui sau apa. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora. Se urmareste ca sa nu scada lichidul si sa se arda. Legumele se vor inmuia la cuptor asa ca se scot si se paseaza.
Se pun inapoi in tava, se adauga ciupercile scurse si se mai lasa sa scada si sa se rumeneasca si pulpele.
mi-au lasat gura apa 🙂
stiu acum ce voi pregati diseara 🙂
Ma bucur Andreea. Pofta buna!