Pulpa inferioara de curcan in crusta o reteta savuroasa pentru felul principal alaturi de o garnitura pe care o alegeti dupa preferinta. O alta reteta la fel de apetisanta este si Friptura de curcan cu cartofi si sos de rodie.
Ingrediente:
Mod de pregatire Pulpa inferioara de curcan in crusta:
Avrm nevoie de o pulpa inferioara de curcan de cca. 1,00 kg. Se spala si se usuca cu hartie absorbanta. Se unge cu ulei de masline si se presara salvie uscata si sfaramata. Se condimenteaza cu sare si se lasa pentru o ora.
Se sterge din nou cu hartie absorbanta si se unge cu mustar clasic. Apoi se imbraca cu feliile de bacon.
Se aseaza intr-o punga pentru friptura la cuptor. Se adauga in punga 2 linguri de ulei si se inchide punga. Se aseaza intr-o tava potrivit de mare si se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 60 – 75 minute.
Se scoate din cuptor si cu grija se desface din punga si se muta in alt vas. Se adauga ulei, putina apa sau vin alb.
Se imbraca in pesmet tocat mare si amestecat cu verdeturi uscate. Se da din nou la cuptor si se mai lasa 30-45 de minute. Se infige o frigaruie de metal ca sa vedem daca mai iese sange, daca nu inseamna ca este gata.
Se lasa sa se odihneasca acoperita cu o folie de aluminiu, dar nu ermetic. Se feliaza si se serveste langa o garnitura. Noi am servit-o alaturi de un Sote de varza de Bruxelles, iar reteta o gasiti AICI. Pofta buna!
OOOOOOOOO, ce-o sa-i placa mamei!!!
sigur am sa il gatesc duminica 🙂
multumesc inca o data pentru inspiratie!
buna seara,:)
si am o intrebare:
stiu ca acest frumos site al dumneavoastra este tradus si in franceza, eu , gasind-ul tot pe un site intr-o lista de bloguri al unei doamne frantuzoaice…intrebarea este il aveti si in engleza ?
l-asi recomanda mai departe eu avand ''relatii'' mai mult americane 🙂
Multumesc inca o data !
Sa aveti o seara frumoasa ! 🙂
Daniela
Cred ca tare bun a iesit.. Chiar am 2 pulpe de curcan si nu stiam ce sa fac cu ele.
@Daniela Ghita multumesc frumos de aprecieri si sper sa-i placa mamei aceasta reteta.
In limba engleza nu am pentru ca nu vorbesc limba. Am pe limba franceza, dar si pe acela nu prea mai am timp. E munca sa lucrezi la doua site-uri. sarut si o seara frumoasa!
@Simona multumesc de vizita. Ma bucur ca ti-am dat o idee. Pup!