Clafoutis cu cirese



Clafoutis-cu-cirese-1

 

Clafoutis cu cirese un desert usor si rapid pentru cand ne dorim ceva dulce. Se pregateste cu fructe de sezon si diverse esente. Eu acum am pus putin rom (nu esenta) si va recomand sa incercati, ii da un gust aparte!

 

Ingrediente 2 portii:
100 g de cirese / visine
100 ml de lapte
70 g de faina
50 g de zahar
25 g unt topit
2 oua
o lingurita de rom (nu esenta, de preferat)
fulgi de migdale

 

Clafoutis-cu-cirese-2

 

Mod de pregatire Clafoutis cu cirese:
Ciresele sau visinele se spala si se aseaza in doua forme de mini tarte unse cu unt topit. Eu nu le-am scos sanburii ca sa aiba tinuta, dar daca doriti o puteti face.

 



x-IMG_0996

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga apoi faina in ploaie alternand cu laptele. Puteti folosi ce esenta va place, eu am folosit o lingurita de rom si va garantez ca i-a dat un gust aparte.

Se imparte in mod egal in cele doua forme peste cirese.

 

x-IMG_0999

Se dau formele la cuptor la 180 °C pentru 25 de minute.
Cand se serveste se poate pudra cu zahar praf si fulgi de migdale. Delectati-va!

 

Clafoutis-cu-cirese-3-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.