Dulceata de zmeura



 

Simpla si foarte parfumata, dulceata de zmeura este una dintre dulceturile mele favorite.

 

Ingrediente:
500 g zmeura
500 g zahar
1 lingura zeama de lamaie

 

 

Mod de pregatire:
Se spala rapid sub jet de apa rece. Se pune intr-un vas, se adauga zaharul, se acopera cu folie de plastic si se lasa la o parte minim 2 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de zmeura.

 



 

Eu am lasat de seara pana dimineata. Se mai amesteca intre timp.
Se pune vasul la foc mic pentru cca 20 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.

Spre final se adauga sucul de lamaie. Se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna catava picaturi pe o farfurie rece si daca acestea se intaresc este gata.

Se toarna dulceata in borcanul sterilizat, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Din compozitie mi-a iesit borcabul din imagime. Se lasa asa pana se raceste pentru a fi pus la locul de pastrare.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.