Simpla si foarte parfumata, dulceata de zmeura este una dintre dulceturile mele favorite.
Mod de pregatire:
Se spala rapid sub jet de apa rece. Se pune intr-un vas, se adauga zaharul, se acopera cu folie de plastic si se lasa la o parte minim 2 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de zmeura.
Eu am lasat de seara pana dimineata. Se mai amesteca intre timp.
Se pune vasul la foc mic pentru cca 20 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.
Spre final se adauga sucul de lamaie. Se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna catava picaturi pe o farfurie rece si daca acestea se intaresc este gata.
Se toarna dulceata in borcanul sterilizat, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Din compozitie mi-a iesit borcabul din imagime. Se lasa asa pana se raceste pentru a fi pus la locul de pastrare.
Foarte buna si parfumata!Pup!
Ce aroooooomaaaaa !
Nu poti sta linistita si sa nu gusti din ea….
Sambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !
Delicioasa si parfumata, o ador!