Cheesecake cu fructe de padure





Angelli si CRBL au dat startul campaniei ’’Ai, ai, ie avem verde la Megapetrecere!’’ care se desfasoara in perioada 15 iunie – 30 septembrie 2013. Au lansat cu aceasta ocazie 3 sortimente de aperitive frizzante racoritoare, care va vor gadila simturile si va vor umple de idei fresh.
Acest Cheesecake cu fructe este pentru concursul lansat cu aceasta ocazie si sper sa ca placa si voua!

 

250 g biscuiti
125 g unt
3 linguri de cacao
2-3 linguri de sirop

 

Ganache de ciocolata si zmeura:
200 g ciocolata cu 70 % cacao
150 ml frisca Meggle
150 g zmeura

 

Crema:
120 g zahar fin
200 ml frisca Meggle
12 g gelatina

 

Decor:
100 ml frisca Meggle
ciocolata
100 g zmeura, mure



Mod de preparare:
Se face un blat din biscuiti dati prin masina, cacao, untul topit si sirop, cat este nevoie. Se aseaza un cerc de 21 cm diametru pe un platou si se preseaza biscuiti.
Pentru ganache se pune pe foc frisca si cand s-a incalzit se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana se dizolva complect ciocolata. Se aseaza deasupra zmeura intreaga si se da la rece.

 



 

Intr-un bol se bate branza mascarpone cu zaharul fin. Faptul ca am folosit frisca meggle care este deja dulce, 120 g de zahar pentru mine a fost suficient. Daca folositi smantana pentru frisca atunci puteti creste cantitatea de zahar dupa gust.

In alt bol se bate frisca, care apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.
Se incalzeste gelatina care in prealabil a fost hidratata in 100 ml de apa cu 10 minute inainte. Se amesteca intai in gelatina 2 linguri din crema si apoi se rastoarna in restul compozitiei de mascarpone.

Peste blatul de biscuiti si ganache-ul de ciocolata se rastoarna crema de mascarpone. Cele  5 linguri pline de dulceata de zmeura se repartizeaza in 5 locuri deasupra cremei. Cu un cutit sau un betisor se face un mozaic, apoi se da tortul la rece.

Inainte de servire se scoate peretele detasabil, se bat 100 ml de frisca si o aseazam ca o gramada peste cheseecake. Se rade deasupra melci din ciocolata si se decoreaza cu restul de fructe de padure. Se serveste alaturi de un pahar de Angelli fructe de padure. Delectati-va!

 





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @mihaela Cristina Bodea scuze ca nu am specificat mai exact, dar este un sirop facut din 250 ml apa + 150 zahar + esenta de vanilie, de cafea, de rom… de care iti place. Eu de regula am mereu facut un sirop de vanilie, pe care il tin intr-o sticluta si pe care il folosesc la insiropatul blaturilor de tort sau in diverse alte situati ca la acesta. Tortul este grozavn de bun, asa ca merita sa-l incerci. Te mai astept!

  7. 7
  8. 8

    Am preparat-o,ca sirop am folosit unul concentrat de rodie diluat cu apa luat de la un magazin libanez iar in loc de fructe de padure am folosit cirese congelate. A iesit o bunatate.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.