Cornulete fragede cu bors

 

Cornulete cu bors sunt un dulce excelent de post. Sunt usor de facut, sunt fragede si gustoase. Umplute cu gem sau rahat, Cornulete fragede cu bors ti se topesc in gura.

 

 

 Ingrediente:
* 400 g faina alba
* 150 ml ulei
* 100 ml bors
* 1 plic de drojdie uscata
* 1 lingura de zahar
* coaja rasa de lamaie
* 1/2 lingurita sare
* gem sau rahat
* zahar farin
* 2 plicuri zahar vanilat

 

 

Mod de preparare:
Se amesteca uleiul cu borsul, se adauga drojdia si lingura de zahar. Separat se cerne faina si se adauga putina sare. Se adauga apoi ingredientele lichide si se framanta un aluat fraged, nu foarte tare.

Apoi se intinde pe planseta fainata, se formeaza un cerc care se imparte in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune cate o lingurita cu marmelada mai legata, dupa care triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete.

 

 

Acestea se aseaza in tava pe hartie de copt, cu distanta intre ele.

 

 

Se mai lasa la rece 15 minute, dupa care se coc la foc potrivit cca. 20 – 25 min, pana cand se rumenesc putin.

 

 

Se trec prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat. Serviti-va!

 

 

Recomandările noastre

26 comentarii

  1. 1

    Yamiii ce bine arata… dar de unde sa iau bors ca aici nu am, iar acasa eram specialista la umplut bors la toate vecinele… Oare se poate inlocui cu altceva ?! Pupici si plec cu vreo citeva cornulete, daca tot sint prima…

  2. 3
  3. 4

    ce bune trebuie sa fie! Dar pt mine borsul inca e un subiect tabu. Adica nu l-am folosit niciodata si nici macar nu-i stiu gustul. In zona mea, nu se foloseste deloc.

  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. 9

    @Daniela pai cand mai vii in tara fa-ti ceva provizii, sau poate stii sa-l prepari si acolo. Pup!

    @maya da, e o problema pentru cei de pe alte meleaguri. Pup!

    @alinutzika nu am aflat din ce zona esti, dar e curios ca-n toate supermaarket-urile se gaseste de-a gata la sticla. Macar o ciobita cu bors nu ai mancat inca??? Trebuie sa incerci, pup!

    @DiaMar ma bucur, pup!

    @Mari sunt tare rapide si spernice. Ca inlocuitor si ma gandesc la apa minerala dar cu bicarbonat eventual, dar tot nu-i ca borsul. Pupici!

    @LodyMoon e greu sa inlocuiesti borsul. Cum am zis si la Mari incearca apa minerala dar cu o lingurita de bicarbonat. Nu pot garanta reusita, ca nu am facut. Pupici!

    @Simona incearca si varianta asta, acum in post si nu numai. Pup!

  9. 10
  10. 11
  11. 12
  12. 13
  13. 14
  14. 15
  15. 16
  16. 17
  17. 18

    nu inteleg:"Se amesteca uleiul cu borsul si drojdia. Faina se cerne, se amesteca cu sarea, zaharu si drojdia uscata (???)." – Impartim drojdia in doua? "Se adauga borsul cu uleiul…….." – borsul cu uleiul care contin sau nu drojdie? Mutumesc!

  18. 19

    @Dora scuze si multumesc ca m-ai atentionat. Toata drojdia se dizolva in bors, ulei si o lingurita de zahar. Apoi se adauga ingredientele lichide peste faina cernuta, in care adaugam putina sare.
    Inca o data scuze, o zi frumoasa!

  19. 20
  20. 21
  21. 22

    buna seara!!! eu sunt in Franta si nu am bors, dar l-am inlocuit cu zeama de lamaie (sau helas cum se zice in romana) amestecata cu apa…il faceti cat vreti de acru. mi-a iesit f bn reteta…multumesc pt reteta

  22. 23
  23. 24

    @haplea maecela, se poate. In acest caz inlocuiesti borsul cu iaurt si adaugi zeama si coaja de lamaie dupa gust. Se poate si cu lapte in loc de iaurt, dar pentru siguranta ca nu stiu cata zeama de lamaie pui, ca sa nu branzeasca laptele, foloseste iaurt. Spor la lucru!

  24. 25

    Am incercat reteta, sunt foarte bune!Pentru fetele care nu au bors, as sugera sa foloseasca vin alb sec.E folosit la aluatul de empanadilla , dar cred ca merge bine si aici!

    • 26

      @Carmen este o idee minunata cu vinul alb sec si nu vad de ce nu ar merge si aici. Eu folosesc foarte des vinul in diverse preparate.
      Multumesc de interventie si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>