Ardei colorati umpluti la cuptor



 

Un preparat pe care nu stiu unde sa-l includ. Poate fi o mancare usoara cu legume sau poate fi servita drept garnitura alaturi de o bucata de carne. Voi alegeti!

 

Ingrediente (2 pers.):
2 ardei mari ( rosu + galben )
1/2 ceapa rosie
1/2 praz mic taiata rondele
3-4 linguri de orez (fiert)
1/2 conserva de fasole (neagra sau rosie)
1/2 conserva boabe de porumb
1/2 – 1 ardei verde taiat cuburi
150 g urda
parmezan (pentru post omiteti)
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
In 125 ml de apa clocotita adaugam 100 g de orez. Se amesteca, se acopera vasul si se lasa sa fiarba timp de 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc, lasand acoperit.

Incepem sa facem umplutura. Se anesteca pe rand ceapa, fasolea rosie, boabele de porumb si cuburile de ardei verde.

 

 

La sfarsit se adauga orezul fiert si urda sfaramitata. Se condimenteaza cu sare si piper.



 

 

Se taie ardeii in jumatate prin codite si se scot semintele. Ii punem intr-un vas de yena sau alt vas pentru cuptor. Ii umgem in interior cu putin ulei si cu o lingura ii umplem.

 

 

Radem deasupra parmezan si dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana cand amestecul de branza devine auriu si ardei sunt cat de cat copti.
Se servesc calzi cu o salata si paine prajita sau se pot folosi drept garnitura langa o friptura.

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>