Placinta cu mere, nuci si stafide



Placinta cu mere, nuci si stafide o placinta clasica cu mere dar imbunatatita cu nuci si stafide. Rezultatul … un deliciu de placinta!

 

Ingrediente tava 21 x 21 cm:

400 g faina
150 g unt
2 galbenusuri de ou
150 g zahar
1 varf de cutit de sare
2-3 linguri de smantana / iaurt
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lamaie
 Umplutura de mere:
1.0 – 1,2 kg mere
sucul de la 1 lamaie
80 – 100 g zahar farin
2 plicuri zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
100 – 150 g nuci
100 g stafide
3 linguri pesmet

 


Mod de pregatire Placinta cu mere, nuci si stafide:
Se framanta un aluat din ingredientele mentionate. Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la frigider pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga zeama de lamaie, zaharul (dupa preferinte puteti micsora sau marii cantitatea). Se aromatizeaza cu zahar vanilat si scortisoara. Pentru ca se folosesc merele crude fara a fi scazute pe foc, se adauga 3 linguri de pesmet care va mai absorbi din zeama lasata de mere.



Nucile se piseaza mai mare in piutita si se adauga peste mere impreun cu stafidele, care se pun uscate ca se vor inmuia de la zeama merelor.
Se scote aluatul din frigider, se inparte in doua si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie intr-o tava de 21 x 21 cm si se acopera cu umplutura de merele rase.

Se intinde si a doua foaie care se inteapa cu o furculita ca sa iasa aburul. Se amesteca un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte si cu o pensula se da pe placinta.

Se da apoi la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 45 de minute.

Cand s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, apoi se taie bucati cat de mari doriti. Se servesc pudrate cu zahar. Delectati-va!





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    am facut prajitura este o reteta dellicioasa ! v-o recomand ! eu am modificat-o putin' am pus 3 galbenuse in coca si albusele le-am batut spuma cu 150 g zahar si am intins-o peste prajitura aproape coapta am mai sasat in cuptor pana spuma sa rumeneste .

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    Am facut prajitura acum 3 zile si va spun ca este si mai buna pe zi ce trece . Prajitura este foarte usor de pregatit dar va asigur ca rezultatul este un deliciu. Merele pe care le-am folosit eu erau cam zamoase si imi era frica sa Nu imi ramana necoapta partea de jos, asa ca am stors putin merele inainte sa le intind peste coca. Prajitura a iesit perfect. Multumesc pt reteta. Ps : am facut dublu reteta,din acest motiv mai exista dupa trei zile.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.