Checul sarat este un aperitiv bun si rapid, pregatit cu orice ingrediente avem la indemana. Sunt minunate nu numai pentru o ocazie anume ci pur si simplu se pot servi ca mic dejun sau cina, langa un iaurt sau o cana cu lapte.
Mod de preparare:
Modul de pregatire este asemanator cu Chec aperitiv cu pui si vin sau Chec aperitiv cu prosciutto.
Intai pregatim imgredientele: baconul feliat se taie sau se rupe in fasii, iar cascavalul se rade pe razatoarea mica. Maslinele verzi le vom folosi intregi.
Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul.
Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vinul cand aluatul se ingroasa. Se repeta pana se termina faina. Peste compozitia rezultata se adauga intai cascavalul.
Apoi se adauga fasiile de bacon si jumatate din masline si amestecam incet sa le incorporam. Restul maslinelor se repartizeaza uniform cand aluatul este in tava.
.
Tapetam o forma de chec 12 x 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute si checul devine rumen.
E minunat servit langa un pahar de lapte. Pofta buna!
arata fenomenal…cu siguranta nu va lipsi de pe masa mea, de Srbatori!
Foarte bun si arata minunat!!