Cartofi wedges se pregatesc destul de repede si usor, sunt gustosi, crocanti la exterior si moi in interior. Pot fii savurati alaturi de o friptura sau asa simpli langa o salata.
Mod de pregatire:
Cartofi se pot curata sau nu de coaja. Acum i-am curatat de coaja dar cand apar cei proaspeti ii fac in coaja. Se taie in sferturi, se spala bine si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun intr-un bol si se ung cu ulei de masline.
Se freaca apoi cu mixtul de condimente. Mixtul vi-l puteti face singuri si-l puteti folosi si la alte preparate sau fripturi. Pe tava de cuptor se pune o hartie de copt si se intind cartofi.
Se dau la cuptor la 180 °C pentru cca. 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Sunt minunati!
Foarte buni cartofiorii wedges, si eu aleg de multe ori sa-i fac fiindca ii bag la cuptor si pana nu sunt gata nu mai am reaba cu ei. 🙂