Prajitura Arlechino cu rahat si nuca

prajitura-arlechino-cu-rahat-si-nuca-2

 

Prajitura Arlechino este o prajitura a copilariei in care bunicile noastre o facea din 4 foi iar umplutura era din 3 sortimente diferite de gem: zmeura (rosu), caise (galben) si un prune sau un alt fruct inchis la culoare. Cand se taiau se vedea frumos culorile.
In timpurile noastre aceasta prajitura a mai evoluat. Gemul de zmeura a ramas, apoi rahat colorat si cea de-a treia umplutura dcu nuci. Aceasta varianta am facut-o in acest week-end.

 

prajitura-arlechino-cu-rahat-si-nuca-3-1

Ingrediente tava de 21 x 21 cm:
Aluat de foi:
500 g faina
200 g unt
5 g drojdie uscata
1 plic praf de copt
120 g zahar pudra
2 oua
2 linguri de smantana
sare

 

Umplutura:
3-4 linguri de gem sau dulceata (de preferat zmeura)
500 g rahat colorat
200-220 g nuca pisata
2 albusuri
60 g zahar pudra

 

Glazura:
2 galbenusuri
80 g zahar pudra

 

prajitura-arlechino-cu-rahat-si-nuca-1

 

Mod de pregatire:
Pregatim aluatul de foi. Intr-un bol incapator amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, praful de copt si sarea.
Untul rece il taiem in cuburi si cu degetele il incorporam in faina, pana obtinem un aluat ca nisipul.
Intr-un bol separat amestecam cele 2 oua cu 2-3 linguri de smantana si zaharul pudra.
Se face o adancitura in aluatul nisipos, se pun ingredientele umede si se amesteca pana obtinem un aluat. Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.







loading...

Rahatul se taie in felii dar nu subtiri, ca sa se vada bine cand prajitura va fii taiata in bucati.
Cele 2 albuse se bat cu zaharul si se adauga nucite pisate, nu date prin masina.

Se tapeteaza o tava de 21 x 21 cm cu hartie de copt. Se scoate aluatul de la rece si se imparte in 4. Se intinde prima foaie si se aseaza in tava. Se unde cu gem sau dulceata mai groasa, de preferat de zmeura ca va iesi un strat frumos colorat. Eu nu am avut si am folisit dulceata de visine.
Se acopera cu o noua foaie si deasupra se aseaza cat mai variat feliile de rahat.

 

img_1794
Se aseaza a treia foaie si umplutura de nuci.

 

img_1800

 

Se acopera cu cea de-a patra foaie. Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute.

 

img_1808

Se scoate si se unge cu cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul pudra. Se pune inapoi pentru 8-10 minute in cuptorul oprit.
Se taie in bucati inainte de servire. Delectati-va!

prajitura-arlechino-cu-rahat-si-nuca-5-1



loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>