Ciorba de salata ardeleneasca



 

Ciorba de salata ardeleneasca la care se adauga putin bacon pentru un gust mai bun, iar cand se serveste se adauga o omleta taiata fasii.

 

Ingrediente:

* 1 capatana de salata
* 100 gr. bacon (sau slaninuta)
* 1 oua + 1 galbenus
* 1 ceapa
* 2 fire de usturoi verde
* 1 morcov

* 200 gr. iaurt (sau kefir, sana, lapte covasit)

* 1 cub de concentrat
* 1 legatura marar verde
* sare
* piper
* Omleta din 2 oua + 1 albus



Mod de preparare Ciorba de salata ardeleneasca:
Salata se desface in frunze, se spala foarte bine sub jet de apa, se pune in strecuratoare la scurs. Baconul taiat julien, se pune intr-o tigaie in putin unt sa se rumeneasca.



Se adauga si ceapa (de preferinta verde), usturoiul verde si morcovul dat pe razatoarea mare. Se adauga apoi cca. 1,5-2 litri de apa calda.

Se adauga cubul concentrat de verdeata si daca mai e nevoie sare. Se adauga si salata taiata julien sau rupta.

Se amesteca oul si galbenusul cu iaurtul, se adauga un polonic de ciorba ca sa se aduca la aceeasi temoeratura si apoi se varsa in ciorba din oala dupa ce am luat-o de pe foc. La sfarsit mararul tocat.

Din 2 oua si 1 albus se face o omleta, care se taie fasii si se adauga cand se serveste. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.