Ingrediente:
* 100 gr. bacon (sau slaninuta)
* 1 ceapa
* 2 fire de usturoi verde
* 200 gr. iaurt (sau kefir, sana, lapte covasit)
* 1 legatura marar verde
* piper
Mod de preparare Ciorba de salata ardeleneasca:
Salata se desface in frunze, se spala foarte bine sub jet de apa, se pune in strecuratoare la scurs. Baconul taiat julien, se pune intr-o tigaie in putin unt sa se rumeneasca.
Se adauga si ceapa (de preferinta verde), usturoiul verde si morcovul dat pe razatoarea mare. Se adauga apoi cca. 1,5-2 litri de apa calda.
Se adauga cubul concentrat de verdeata si daca mai e nevoie sare. Se adauga si salata taiata julien sau rupta.
Se amesteca oul si galbenusul cu iaurtul, se adauga un polonic de ciorba ca sa se aduca la aceeasi temoeratura si apoi se varsa in ciorba din oala dupa ce am luat-o de pe foc. La sfarsit mararul tocat.
Din 2 oua si 1 albus se face o omleta, care se taie fasii si se adauga cand se serveste. Pofta buna!
Felicitari, aceasta postare ti-a adus unul din locurile topului meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-3.html.