Ingrediente:
* 1 sfecla rosie mica
* 3 cepe verzi
* 1 ardei gras
* 1 telina mica
* 1/2 conserva de rosii intregi
* 2 cuburi Magi de legume
* 1 ou + iaurt(smantana)
Mod de preparare Ciorba de sfecla rosie:
Tacamul de pui(doar pentru a optine o supa), se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza bine. Se pun si cuburile de Magi si se lasa la foc incet o ora. Dupa ce a fiert se stecoara zeama.
Telina se taie bastonase. Ceapa se toaca marunt. Sfecla rosie se da pe razatoarea mare. Din sfecla se pastreaza cateva fasii crude pentru a da culoare la sfarsit.
Varza alba si ardeiul se taie julien.
Se distuie toate in putin ulei de masline, dupa care se complecteaza incet-incet cu toata zeama de carne. Se adauga castravetele murat taiat cubulete si buchetul de verdeturi legate, pentru ca la sfarsit se scoate din ciorba.
Cand ciorba este gata, se lasa cateva minute, apoi se adauga oul batut cu iaurt si lingurita de bors. Acesta se dilueaza cu ciorba, ca sa se ajunga la temperatura ciorbei si apoi se adauga.
Se serveste cu leustean tocat marunt.
Frumoase fotografii şi supă. Îmi place arome:)
Nu am mancat niciodata supa cu sfecla rosie,presupun ca e foarte delicioasa,arata foarte bine si curiozitatea ma impinge sa fac si eu aceasta supica,dar numai cand s-o mai racori ca acum e prea cald! pupik si o si minunata!
@Magic of Spice,
Thank you …. a beautiful week.
@Gabriela sigur o sa-ti placa. Daca iti place si gustul de bors, impreuna cu dulceata sfeclei rosii, plus culoarea frumoasa… O saptamana frumoasa.
O supa foarte sanatoasa! Sfecla este foarte buna pt. reinnoirea singelui . Bine v-am gasit si mersi pt idee. O seara placuta din Hamburg, Cami
The first beet soup that I ate was the Ukrainian borscht. It was a bout 5 years ago. I like it, but I never make it at home.
Thanks for the recipe!
pofta buna:)
@denizdalya multumesc de vizita.