Mod de preparare:
Carnea de pui se spala, se sterge si se condimenteaza cu condiment de pui. Apoi se da la cuptor in pungi de friptura.
Cartofi noi se fierb intai in coaja, apoi se curata si se prajesc in ulei de masline. Se scot pe o fartie pergament si se condimenteaza.
Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 15-20 minute.
Pentru a le gratina avem nevoie de un sos alb, pe care-l vom prepara in felul urmator: o lingura de unt se pune pe foc cu 1 1/2 linguri de faina si se stinge cu o ceasca lapte si o ceasca smantana. Se lasa sa fiarba putin amestecand mereu.
Sosul obtinut se amesteca cu verzele de Bruxelles scurse de apa, apoi se pun intr-o tava de yena unsa cu unt. Se rade deasupra cascaval si se da la cuptor, pana se rumenesc frumos. S
unt foarte buni alaturi de castraveti murati la soare.
N-am mancat si nici n-am cumparat niciodata varza de Bruxelles…da'arata bine cum le-ai facut. Si de "castraveti murati la soare" acum aud prima data. Zici ca am fost plecata de pe planeta, ca Mircea Badea…pup
ce pot spune decat ca arata delicios!!!bravo draguta tu chiar stii sa pui in valoare ingredientele.pupici si o seara placuta
Catraveti murati la soare?:)) Inca nu am mai auzit denumirea asta. Asa se spune la voi? la noi castraveti covasiti…si la restaurante asa se gasesc in meniu.
O seara placuta, imi place mult meniul.
Varza din astea nu am pregatit nici o data….dar castraveti murati la soare….da,asa am crescut si la mama,vara punea castraveti la murat si tinea borcanul in gradina sa aibe si un pic de umbra de la vita de vie.Grozavi!
O zi buna!
@Bianca, am vazut ca si tu ai postat reteta Castraveti covasiti, alias Castraveti murati la soare.
Stiam si eu de aceasta denumire, sotul fiind ungur. Si tu fiind din zona Tg. Mures, ar tebui sa sti ca denumirea "covasit" vine de la "kovász, maiaua de paine. Eu nu i-am numit asa, pentru ca eu nu am fosit felii de paine cand i-am pun la soare. Am vazut ca nici tu nu al pus…!!! Pupik.
@Janit dupa ce le vei folosi, iti vor placea in mod cert. Se gasesc mereu in supermarket, congelate.
@Liana, incearca sa faci ca nu e greu si sunt foarte gustosi… au alt iz… ca cei pusi pentru iarna.
@sarah, multumesc …. multe pupicuri.
Un vas de perfect şi minunat!
Beautiful dish:)