Ciorba cu dovlecei umpluti, un deliciu de ciorba, pregatita doar din dovlecei tineri si subtiri. Serviti si voi ca este tare buna.
1 ceapa
menta
piper
Mod de preparare Ciorba cu dovlecei umpluti:
Se aleg dovlecei de marime egala, se spala si se taie in 2 bucati de 4-5 cm. din care se scoate miezul.
O ceapa se toaca marunt si morcovul se rade pe razatoarea mare. Se distuie in ulei de masline, adaugand si zeama de oase. Se lasa sa dea un clocot.
Separat, cealalta ceapa se toaca, se distuie in ulei de masline pana devine aurie, se adauga orezul spalat si se mai lasa cateva minute. Cand orezul e andante si a inghitit tot lichidul, se adauga peste carnea tocata.
Se amesteca bine. Se adauga boia, menta si verdeata, patrunjelul si mararul tocat marunt. Cu aceasta compozitie se umplu dovlecei.
Se aseaza intr-o oala si se adauga peste ei zeama cu morcov si ceapa. Se lasa la fiert pana carnea este fiarta. Se stinge focul, se mai lasa cateva momente.
Separat se face un liezon din 2 galbenusuri, smantana si lingurita de sare de lamaie, adaugand treptat din supa, cu grija sa nu se taie oul. Se adauga apoi amestecul in oala. Se aduga marar tocat proaspat sau uscat.
super reteta! nu m-am gandit niciodata ca se poate face si cu dovlecei umpluti!!!
@ Corina, sa o incerci, sigur iti va placea.
i-mi place aceasta reteta….
Ce bine arata! N-as fi crezut ca merge si cu dovlecel umplut. Eu fac ciorba cu gulii umplute, cu ardei umpluti dar nu stiam de dovlecei.
@Cristina ma bucur ca-ti place ideea. E foarte buna ciorba, trebuie sa o incerci. Pupik.