Ingrediente:
Aluat fraged:
* 200 g faina
* 100 g unt
* 50 g zahar
* 100 g unt
* 50 g zahar
* 1 galbenus
* 4 lg de apa rece
* 4 lg de apa rece
Pasta de dovleac:
* 1,5 kg dovleac de placinta
150 g crema de branza
150 g crema de branza
* 3-4 linguri de zahar
* 3-4 lg de smantana,
* 3-4 lg de smantana,
* 2 galbenusuri
* 1 zahar vanilat
* scortisoara
* 1 zahar vanilat
* scortisoara
Preparare:
Se taie dovleacul in bucati si se da la cuptor cca. 50 minute. Se curata de coaja si trebuie sa rezulte cca 600 g de piure de dovleac copt. Branza se amesteca cu zaharul, galbenusele, smantana si mirodeniile.
Trebuie sa rezulte o pasta cremoasa. Se intinde tot aluatul intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, intr-o singura foaie si se adaugati pasta de dovleac. Se da la cuptor cca 25-30 minute.
ce bine arata 😀 parca simt aroma dovleacului mmm
Tarta cu cu dovleac nu am facut nici o data,in schimb eu fac placinta si todeauna dovleacul il combin cu mult miez de nuca.Este o grozavie!
O zi buna !
Cat de bine poate sa arate tarta iar gustul ei sunt sigura ca e atat de bun .Va doresc o seara placuta !
@diamond ma bucur ca-ti place. Pup!
@JANET ai drepatate, clasica placinta de dovleac este foarte buna. Dar de ce sa nu evadam putin din clasic!!!
@Nela multumesc de vizita si te mai astept. Pup!