O reteta… „la cald”, cum se spune. Desi afara e frig si ploua, deci vreme de leneveala, m-am mobilizat totusi si am facut aceste mini-quiches. Aveam pofta de… altceva .. pentru cina din seara asta.
Aluat de foietaj am mai tot timpul in congelator. Ne plac foietajele si te salveaza mereu ca sa improvizezi ceva. Umplutura… cu ce aveam prin frigider. Nimic sofisticat, dar succesul e garantat. Sper sa va tentez si pe voi cu ele.
Pot fi preparate in avans si pastrate în frigider pentru a fi incalzite, atunci cand le serviti. E o reteta asemanatoare cu Mini-Tarte cu crema de branza si salam, doar ca acestea se fac cu aluat de foietaj.
* 3-4 linguri smantana
* 1/2 ardei rosu
* prosciutto crud
* piper
* ulei de masline
Mod de preparare:
De la praz, partea din centru, nici cea alba nici cea foarte verde, se taie in rondele. Se distiue in putin ulei de masline. Apoi se adauga ardeiul si rosia taiate in feliute mici.
Branza se mixeaza cu cele 2 oua. Se adauga si legumele distuite. Se sareaza si se pipereaza. Prosciuto se taie in feli sau se rupe cu mana. Se adauga peste compozitie, dar se pastreza cateva felii care se adauga la sfarsit.
Se intinde aluatul de placinta. Se taie patrate sau cercuri cu un diametru care sa imbrace forma de briose. Mi-au iesit 12 mini-quiche. Se topesc in gura, iar alaturi de un pahar de bere, nici nu observi cand se goleste platoul.
Ce super ti-a iesit!!! Super.
Vin si eu si fur una:)
E aluat de foietaj sau de placinta? NU am inteles
De rontait pana la ultima..da,da,da!
@Bianca multam, nu mi-am dat seama ca nu am precisa. Aluat de foietaj am folosit. Pupici.
@Liana10 ai dreptate… rontai pana se termina. Pup!
AM FACUT SI EU CEVA DE GENUL ASTA…BUNE RAU!
Arata foarte bine.. Felicitari..
@bucatarialuidodo, multumesc pentru aprecieri si te mai astept. Pup!