Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare



 

Am facut o alta varianta a retetei franceze Vol-au-vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc..

Ce-mi place la acest gen de reteta, e ca putem folosii tot ce avem prin frigider, daca nu se impune ceva mai special. Am mai incercat si cu o compozitie care de regula se pune peste paste, si cum nu le aveam in casa, am folosit acest gen de cosulete.

Nu am poza ca pe atunci nu aveam blogul, dar voi mai reveni cu alte idei. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Vol-au-Vent cu crema de branza.

Ingrediente:
* 400 gr aluat fraged
* 200 gr de sunca afumata
* 1/2 praz mic
* mazare
* 1 ardei gras rosu, cuburi
* 50 g unt
* ulei de masline
* 1 lingura faina
* 250 ml supa de pui
* sare, piper, nucsoara dupa gust

 



Mod de preparare:
Cum la noi in magazine nu se gasesc inca cosuletete gata de cumparat, cel putin eu nu am vzut la noi, le facem in casa. Se intinde aluatul de foietaj si fara a mai intinde cu sucitorul, taiem cercuri cu diametru potrivit.

Cercurile se umezesc cu apa si se suprapun cate 3. Din ultinu,l cu un alt cerc mai mic se scoate mijlocul. Repetam pana terminam foietajul. Se pun in tava pe hartie pergament si se ung cu ou batut. Se dau la foc tare.



Daca in timp ce le-am lucrat aluatul s-a inmuiat, se mai dau la frigider 10 min. inainte de a le da la cuptor.

 

Pentru umplutura, se topeste untul sau margarina la foc mediu-mare, se adauga praz partea alba taiata julien. Se taie sunca in cuburi. Ardeiul de taie fasii si apoi tot in cuburi.

Totul, impreuna cu boabele de mazare(congelata) se adauga in tigaie peste praz. Se calesc 2-3 minute pana se rumenesc. Adaugam putina faina si stingem cu supa de pui.

Condimentam dupa gust, mai lasam 1-2 min apoi umplem cosuletele, care daca s-au racit se pot incalzi in cuptor sau in microunde.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @mirela, multumesc… pup!

    @Caroline B. Merci beaucoup pour ton commentaire, c'est vraiment gentil:) À bientôt! Tu parle la langue roumaine?

    @violette ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Bianca ai dreptate imi place bucataria franceza, dar o adaptez cu ce avem noi pe aici. Am prieteni francezi de multi ani, am fost si la ei in Franta, deci am cunoscut la fata locului ce inseamna "Haute Cuisine", nu numai de pe net. Pup si week-end placut.

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Ana Maria Ciolacu, multumim frumos pentru aprecieri. Te sarut.

    @Bianka, o seara frumoasa.

    @daniela s cake, multumesc si te sarut.

    @Irina, multumesc de vizita si aprecieri. Pup!

  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Hahaha, Sara draga eu cred ca-s tare grea de cap. Am citit comentariile, toti sunt incantati, dar nu am inteles ca cineva sa fi facut. De ce-s grea? Nu am inteles cum se dac cosuletele.Zici ca tai 3 cercuri. Ok. La ultimul ii tai alt cerculet si le bagi in cuptor. Pai cum se fac asa frumos in sus ? Se ridica singure, nu am inteles. Parc-ar fi rulate. De ce sa nu punem aluat in forma de briose, nu-i acelasi lucru? Si 3 cercuri unu peste altul ? Nu-s prea groase. N-am priceput si pace. Off, daca nu stiu nu pot dormi la noapte. Hahaha. Pupici.

Dă-i un răspuns lui Bianka Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.