Am analizat mai multe variante de Lemon Crud si in final, pentru ceea ce aveam eu nevoie, a rezultat aceasta reteta. Cu ea ulterior am facut o crema pentru Tort de lamaie cu crema lemon curd.
Mod de preparare:
Se pregateste o cratita unde se amesteca coaja si sucul de la cele 3 lamai, galbenusele si ouale intregi, amidonul si zaharul, pana cand se dizolva.
Aceasta cratita se pune intr-o alta cratita mai mare cu apa si astfel realizam pregatirea cremei pe bain marie. Vasul cu crema nu are voie sa atinga apa, iar crema nu are voie sa fiarba.
Se mesteca cu o lingura de lenn pana cand se ingroasa. se ia vasul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana cand se incorporeaza.
Strecurati crema printr-o sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de urmele de coaja sau de gogoloasei.
Se toarna crema in borcane calde si sterilizate si se inchid bine. Se lasa sa se raceasca si apoi se depoziteaza in frigider. Se pot folosii la diverse creme pentru torturi.
Crema asta poate avea mai multe intrebuintari odata ce o ai in frigider.Cam cat ar rezista pastrata la rece?