Cotlet de porc in foi de varza si aluat



Cotlet de porc in foi de varza si aluat o reteta cu care va veti impresiona familia si musafiri de sarbatori si nu numai. Este o banala friptura, dar care imbracata in foi de varza acra si apoi intr-o „plasa” din aluat de foietaj, ii da o nota aparte. Sper sa va incante ideea si pe voi.

Imgrediente:
* 1 kg de cotlet de porc dezosat
* cimbru
 * maghiran
* boia dulce
* mustar
* supa de carne
* ulei de masline
* sare
* piper
* 5-6 foi mari de varza acra
* 1 galbenus de ou + 1 lingura lapte

 

 

Mod de pregatire:
Cotletul se curata de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se freaca cu un amestec din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat o ora.

Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o jumatate de ora. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda.

Se deschide din cand in cand cuptorul, se umezeste carnea cu saftul propiu si se intoarce pe toate fetele ca sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min.

Foile de varza murata se oparesc cateva minute, iar cand se racesc imbracam bucata de friptura in ele.

 

 

Separat se pregateste foaia de aluat. Se intinde pe masa de lucru fainata si in functie de marimea bucatii de friptura se face un dreptunghi lung cat sa infasoare bucata de carne. Pe 2/3 din aluat, facem pe lungime crestaturi din 3 in 3 cm folosindu-ne de un liniar si un cutit foarte ascutit.



Se vede in imagini mai explicit. Pe partea ramasa neteda asezam cotletu. Cu ambele maini intindem partea cu crestaturi ca sa devina ca o plasa si o aducem peste cotlet. Taien partile laterale de prisos, iar cu degetele inmuiate in apa lipim foietajul.

 

 

Il asezam pe o tava de cuptor pe hartie de copt, il ungem cu galbenusul diluat cu lapte, presaram putina sare mare si dam la cuptor sa se rumeneasca pentru 25 de minute.

 

 

Se serveste cald alaturi de muraturi sau o salata. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Cristina multumesc frumos, te sarut!

    @lia poti sa imbraci ce carne ai tu in plan sa pregatesti. Pui, porc, piept de curcan… totul e sa fie cat de cat maricica ca sa aiba efectul cu plasa de aluat. Pup!

    @Fancy Cake poti daca ai vrut pui, sa fci la fel. Imbraci un pui intreh in aceasta plasa de aluat. Va fii mai mare si mai frumos. Pup!

    @Emily multumesc. Si tie sarbatori fericite!

    @alinutzika multumesc frumos, pup!

    @Simona ma bucur ca-ti place. daca ai musafiri si vrei sa impresionezi, ti-o recomand de aarevelion. Pup!

  8. 8
  9. 9

    Daaaaaaaaaaaaaa, cu siguranta musafirii vor fi impresionati.Eu l-am "imbracat " doar in foietaj si intradevar a avut mare succes dar uite ca ideea cu foile de varza imi surade.Multumesc!
    Pup si seara frumoasa!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.