Placinta cu zucchini si feta





Placinta cu zucchini si branza feta sau Kourkouto are multe versiuni, fiecare gospodina punandu-si amprenta fata de reteta greceasca de baza. Acesta este versiunea mea, este spornica si aduce cu placintele noastre clasice. Acum pietele sunt deja pline de dovlecei / zucchini colorati, care in combinatie dau un aspect mult mai placut placintei.

 

Ingrediente:
ALUAT FRAGED:
* 400 g faina
* 200 g unt
* 1 ou intreg + 1 galbenus
* 3 linguri de smantana
* sare
* 1 galbenul  + 1 lingura de lapte pentru uns

 

 


UMPLUTURA:
* cca 1,5 – 2 kg de zucchini / dovlecei
* 2 linguri de sare
* 1 legatura de ceapa verde
* 2 catei de usturoi tocat
* 200 g branza feta maruntita
* 4 oua
* verdeata tocata (patrunjel, marar, menta)
* 1 lingurita mica rasa de piper
* 2 linguri de gris

 



Mod de pregatire Placinta cu zucchini si feta:
Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi.

Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si galbenusul, iar dupa incorporare si 2-3 linguri de smantana. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plactic si-l dam la frigider.

 

 

Pentru umplutura, spalam dovleceii si ii feliem cat mai fin. Eu i-am feliat cu curatatorul de cartofi. Asa feliati ii punem direct intr-o strecuratoare. Cand i-am terminat pe toti de feliat, ii presaram cu sare, ii amestecam bine cu mainile si ii lasam cca 30 de minute sa actioneze sarea si sa iasa apa din ei.

 

 

Apoi ii clatim in apa rece si ii tamponam intr-un prosop curat de bucatarie sau prosoape de hartie, pana iese exces de umiditate. Ii punem intr-un bol mare, adaugam si verdeata tocata.

 



 

Ceapa verde taiata obli de 5-6 mm, usturoiul il tocat marunt si cele 4 oua batute usor cu o furculita se agauga peste dovlecei. Branza feta se rupe im maini si se adauga si ea peste restul umpluturii.

 

 

Se amesteca totul bine. Atuatul fraged il impartim in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava de 22×30 cm. Se rastoarna umplutura.

 

 

Se intinde si a doua foaie de aluat si se acopera tava. Se amesteca un galbenus cu o lingura de lapte si cu o pensula se acopera placinta. Cu o furculita se fac gauri in aluat, ca sa poata iesi aburi din umplutura si sa nu creasca la cuptor.

Gaurile cautam sa le facem pe unde ulterior vom taia si placinta, astfel bucatile vor arata bine. Dam la cuptor cca 50 de minute.

 

 

Cand scoatem tava din cuptor o lasam cca. o jumatate de ora sa se racesca putin, apoi cu un cutit zimtat taiem placinta in bucati.
Servite imediat sunt inca calde si-s tare bune, dar merg la fel de bine si reci a doua zi. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Arata foarte bine, intai m-am uitat la foto si apoi am citit reteta si chiar ma intrebam cum ai feliat dovleceii asa de subtiri, apoi am vazut si cum 🙂 Multumi pentru reteta!

  7. 7

    @Dana Cristea ma bucur, pup!

    @Miriem multumesc de vizita si te mai astept!

    @Simona sa o incerci ca-i buna intradevar. Pup!

    @mirela multumesc frumos, pup!

    @adnia ti-am facut pofta…! Pup!

    @cry_filo ma bucur ca-ti place. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

Dă-i un răspuns lui adnia Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.