Cuvantul frittata vine de la cuvantul italienesc fritto, ce se refera la metoda de prajire a oualelor in tigaie. Este un fel de mancare pe baza de ou si e similara cu o omleta sau un quiche, imbogatita cu ingrediente suplimentare, cum ar fi carne, branzeturi, legume sau paste.
Acesta poate fi aromata cu diferite ierburi. Ingredientele sunt legate printr-o compozitie de oua batute. Avand dovlecei / zucchini colorati in frigider, m-am gandit ca va iesi frumos o fritata colorata. Am mai imbunatati-o si cu alte ingrediente si am servit-o la cina, dar merge si ca mic dejun.
Mod de preparare:
Modul de pregatire este foarte simplu. Dovlecei spalati se taie in cuburi potrivit de mari.
Apoi ii punem intr-o tigaie cu putin ulei de masline la foc mediu si ii sotam cateva minute. Separat sotam si frunzele de spanac sau daca folosim spanac decongelat, doar il stoarcem si-l taiem. Intrucat folosim ciuperci si boabe de porumb de la conserva, care nu mai su nevoie de sotare, luam tigaia de pe foc si le adaugam pe rand.
Adaugam si ceapa taiata, ardeiul rosu taiat cuburi si verdeata tocata. Merge si parmezan ras (sau cascaval), dar eu am uitat. Se condimenteaza cu sare si piper.
Batem cele 6 ou usor cu o furculita, adaugam smantana si rasturnam apoi peste amestecul de legume. Se toarna intru-un vas de yena uns cu margarina.
Mie mi-a iesit mai multa compozitie de aceea am folosit un vas mai mare, dar daca faceti mai putina, puteti sa o lasati chiar in tigaia in care ati sotat legumele, daca se preteaza pentru cuptor. Se coace pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata, aproximativ 30-40 de minute.
Se lasa sa se raceasca putim, apoi se scoate pe un platou si se serveste cu o salata, dupa preferinte. Pofta buna!
ce frumos arata!
Si eu o fac destul de des,fiica-mea adora dovleeii.Arata grozav !Pupici
Minunat arata!!… Si frumos colorata ca de obicei!…
Nu degeaba blogul se numeste"culorile din farfurie"………….o multitudine de culori .
Atat de multe culori ! Exceptional 🙂 te pup !
tare buna, sunt sigura!
Arata minunat!
ce bine si delicios arata!
Imi place combinatia de culori!O duminica minunata!
@adnia multumesc frumos, pup!
@FLORY stie fata ta cei bun. Pup!
@felis ma bucur, multumesc! Pup!
@maria mihalache ai dreptate denumirea nu afost aleasa intamplator. O duminica frumoasa!
@Mirela Goleanu multumesc mult! Pup!
@alinutzika este. O dumionica frumoasa!
@Antonina ma bucur, pup!
@pansy multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!
@hapleablog ma bucur. O duminica frumoasa!
colorat, gustos si foarte hranitor…bravo Sara…sau Miky?..va pup, Nico
Mamma mia, cit de frumos colorata este… de gust nu mai spun nimic, doar pot sa-mi imaginez cit e de buna… Pupici !!!
Ce delicios arata!!! Voi incerca si eu reteta… dar fara porumb.. Fitosul meu nu-l prefera 🙂
Pupici
Plina de culori si arome!!!Yummy!Pup!
Tare apetisanta! Iar farfuria…colorata ca e obicei!