Tarta cu hamsii



 

Am primit o cantitate cam maricica de hamsii si dupa ce ne-am saturat de hamsii prajit, am zis ca trebuie sa mai facem si altceva si asa a rezultat acesta tarta.

Din curiozitate, dupa o cautare pe net am aflat ca sprotul (hamsia) are marimea obisnuita de 8-11 cm, iar greutatea de 9 g. Are un ritm incet de crestere, incat la varsta de 5 ani abia masoara 13 cm.

Asemenea exemplare se intalnesc insa foarte rar, fiindca de cele mai multe ori mor inainte de a implini 4 ani. La varsta de 1 an sprotul se reproduce, femelele depunand 500-2000 de icre. Deci… reteta.

 

 

300 g faina
150 g unt
2 linguri iaurt
1 ou
sare

 

Umplutura:
200 g crema de branza (cu iaurt si ierburi)
2 oua
2-3 linguri de iaurt
250 g mixt de legume
vegeta
verdeata tocata
1 lingura de gris
cca. 600 g de hamsii (sprot)
ulei de masline
zeama si coaja de lamaie (dupa gust)
praf de usturoi (optional)
sare mare

 



Mod de pregatire:
Aluatul fraged il facem ca AICI, apoi il dam la rece pana facem umplutura. Curatam bine maruntaiele de hamsii si ii spalam. Ii tamponam cu un prosop de bucatarie sa fie uscati.

Pentru umplutura se freaca crema de branza cu 2-3 linguri de iaurt. Am cumparat de la supermark o crema de branza cu iaurt si ierburi la cutie de 200 g, foarte buna.

Se adauga cele 2 oua pe rand, asteptand sa se incorporeze fiecare si un mix de legume fierte si taiate cubulete, ca pentru supa. Se condimenteaza cu vegeta si verdeata tocata.

 

 

Scoatem aluatul de la frigider, retinem 1/4 si pe restul il intindem in tava de tarta. Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, presaram o lingura de gris si intindem umplutura.



Aluat retinut il intindem intr-o foaie subtire, cat diametrul formei de tarta, ca sa o acopere. Rostul acestei foi de aluat este ca un suport pe care sa putem aseza hamsii, fara sa intre in umplutura.

 

 

Hamsii spalati si curatati se aseaza in cercuri peste tarta. Punem un cerc spre exterior cu capul hamsiei spre afara. Inchidem cercul si de la jumatatea hamsiilor incepem sa asezam alt cerc. Inchidem cu al treilea cerc exact pe centru. Pozele cred ca sunt edificatoare.

 

 

Ii stropim cu ulei de masline, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Presaram sare mare si optional pentru cui i place, putin praf de usturoi. Dam apoi la cuptor pentru 45-50 de minute.

 

 

Hamsii vor devini crocanti la cuptor. Se lasa sa se racesca tarta putin, o scoatem din forma si se poate servi. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

29 comentarii

  1. 1

    Nu prea sunt eu fan peste, dar ce ai pregatit tu aici e o minunatieeeee
    Un premiu te asteapta la mine pe blog, pe care ti-l ofer din tot sufletul.
    Te tzuc cu drag !

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Sidy chiar daca nu esti fan peste, ma bucur ca-ti place tarta mea. Multumesc pentru premiu, voi trece pe la tine. Pup!

    @Adina ma bucur ca-ti place aranjamentul. Pup!

    @Cristina ma bucur ca-ti place ideea mea. Pup!

    @Danutza ma bucur ca-ti place. E buna ca-i o tarta clasica, doar hamsii de deasupra o face mai aparte. Pup!

    @adnia, dai hamsii la o parte si e tarta obisnuita. Pup!

    @пепеляшка thanks for the visit!

    @Fancy Cake ai dreptate, nu a iesit rau. Pup!

    @Antonina noi mai mancam hamsii la mare. Prajiti langa un sos speciat cu usturoi si ceva maioneza si beam bere. Amintiri… Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    Hamsiile-s preferatele fetitei mele,le mananca intregi,eu le tai capul si coada 🙂 ce tare arata aranjate asa,sunteti tare creativi,v-am mai spus-o si o mai repet inca odata,va pupik

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

    @Alina Rhapsody e o tarta clasica, dar hansii prajiti ii da un iz aparte. Multumesc, pup!

    @Miha multumesc, pup!

    @Emily esti o dulce . Te sarut!

    @Lilly pai daca vrei un tort mai original de ziua ta, foarte bine. De cioco are toata lumea… Pup cu drag!

    @Corina Ureche in bucatarie totul e posibil, in limite… cat de cat. Pup!

    @maria mihalache sa stii ca nu stiam ce va iesi cand m-am apucat, dar pana la urma chiar mi-a placut si mie. Pup!

    @alinutzika ai dreptate si ca sa nu se mai uite le luam capul inainte de ai manca. Pupici!

    @Doinitza`s cakes da cand le mananci dai capul la o parte, dar efectul este sa fie intregi.Pup!

    @Simona nici eu nu am stiut pana nu mi-a venit ideea. Pup!

    @Licuta Marin multumesc, pup!

    @mihaela – mykyduta ma bucur, pupici!

    @Lia te cred si multumesc. Pup!

  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29

    @The Wandering Oltean daca space ma bucur. O zi frumoasa!

    @TeoBucatar multumesc, ma bucur. Pup!

    @JANET multumesc, pup!

    @hapleablog o idee care chir a placut. Multumesc, pup!

    @Alice Kitchenette ma bucur, sa-mi spui impresiile. Pup!

Dă-i un răspuns lui hapleablog Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.