Rulada de spanac si crema cu ciuperci, porumb, rosii uscate



Cei care-mi vizitati blogul cunoasteti deja retetele mele de aperitive ca: Rulada aperitiv tricolora, Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci sau Tort Aperitiv cu salata boeuf.

Si aceasta Rulada aperitiv intra in aceeasi categorie de aperitive si este asemanatoare cu Cuburile aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci, doar ca acum am rulat blatul. Dupa numarul accesarilor acest fel de aperitive va plac si ca atare vor mai urma si alte idei.

 

Ingrediente blat:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurite de cafea rase de praf de copt (cca. 5 g)
* 6 linguri de spanac
* sare

Pentru umplutura:
* 250 g crema de branza
* 3 linguri smantana
* ciuperci taiate (conserva / 400 ml)
* 3-4 rosii uscate marinate
* cca. 3 linguri boabe de porumb (conserva)
* 1/2 ardei gras rosu
* 2-3 linguri cascaval ras
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina

Mod de preparare:

Pentru blat am folosit aceeasi metoda de lucru ca pentru retetele mai sus mentionate, un blat cu care sigur nu veti da gres, ca nu se va rula frumos sau ca se va crapa blatul pe margini.

Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac fin tocat (congelat). Daca folositi proaspat, dupa ce l-ati oparit il tocati la blender.

 

 

Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt. Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in compozitia cu spanac.

 



 

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. O puteti folosii si pe cea de la aragaz. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca ca sa fie gata. Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca, dar sa-i ramana culoarea, in cazul de fata verde crud.

Pentru umplutura, liantul este o crema fina de branza, tip Philadelphia. Ciupercile din conserva le taiem marunt si le adaugam peste crema de branza impreuna cu smantana, rosiile uscate marinate la fel taiate in felii subtiri, boabele de porumb scuse din conserva, cascavalul ras si ardeiul rosu taiat cubutete mici.

Se amesteca usor totul pana se omogenizeaza toate ingredientele, se mai adauga marar tocat si se condimenteaza cu vegeta dupa gust. Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam si 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita.

Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta.

 

 

Ingredientele din crema nu-s tabu, voi le puteti jongla dupa preferinte si cu ce aveti prin frigider.

Se intinde rulada si deasupra umplutura. Rulam strans si o infasuram in folie de plastic. Se da la rece si se taie inainte de a fi servita.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Cum sa nu ne placa Sara draga ???
    Sunt atat de faine feliutele astea ca zau ca mie kila sa ma ating de ele.
    Dar stiu ca sunt tare, tare gustoase asa cum ai facut tu si alte aperitive colorate dar minunate !!!
    Bravo tie !
    Te tzuc si duminica linistita !

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Poliana Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.