O dulceata fina si eleganta, pe care nu am mai facut-o demult. Cand eram copil, imi amintesc ca nu lipsea din camara mamei.
Mod de preparare:
Avem nevoie de struguri cu bobul mare si lung. Nu ma pricep la soiuri dar cautati sa fie bine copti si parfimati.
Are o parte migaloasa acesta dulceata. Dupa ce spalam boabele, trebuiesc scosi samburi si decojit boabele cu un cutit mic si ascutit. Daca sunt bine copti coaja se desprinde usor, fara sa-i scufundam in apa calda.
Intr-o oala curata se pun boabele curatate si zaharul deasupra si se lasa cca o ora. Isi va lasa suficienta zeama, nu trebuie sa mai adaugati apa. Se pune oala pe foc mic si se lasa sa fierba. Se scoate spuma si spre sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Ca sa stiti cand este gata si cand textura e buna, scoateti pe o farfurioara o lingura de lichid si lasati sa se raceasca.
Daca este legat dulceata este gata. Este fina si parfumata!
ce bine arata! cred ca nu am gustat asa ceva. mersi!
@fashion doctor atunci merita sa incerci dulceata. O seara frumoasa!