Cornuri cu sunca



 

Cornurile fie ca sunt sarate sau dulci sunt savurate de toata familia. Cum aveam sunca Padurea Neagra in frigider, m-am gandit sa fac aceste cornuri sarate pentru cina langa o cana de lapte cald. Cum vremea s-a racit afara, putem sa-i dam cuptorului de lucru.

 

 

Ingrediente aluat:
500 g faina 000
1 praf de sare
1 plic drojdie uscata
2 lingurite rase de zahar
150 ml lapte
3 oua
6 linguri ulei de masline
100 g unt
16 feli de sunca Padurea Neagra
1 galbenus + 2 lg. apa (pentru uns)

 

Mod de pregatire:
Se amesteca ingredientele uscate si separat intr-un bol se amesteca ouale, uleiul si laptele la temperatura camerei. Se amesteca si se obtine un aluat. Se intinde cu sucitorul pe o masa fainata si se intinde tot untul. Se impatureste in trei si se da la frigider. Peste 25-30 de minute se repeta operatia impaturind aluatul. Se da la rece inca cca. 20 de minute.

 

 

Se scoate aluatul si se imparte in doua ca sa se poata lucra mai bine. Din prima jumatate se intinde un dreptunghi cat latimea feliilor de sunca si lungine cat permite. Se aseaza feliile de sunca una langa alta si cu un cutit se delimiteaza.



 

 

Se ruleaza strans de la un cap, iar rulourile rezultate se aseaza pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Din jumatate de aluat va ies 8 cornuri de marimea celor din imagini.

 

 

Repetati operatia cu restul de aluat sau puteti sa le umpleti cu altceva, dupa preferinta.
Se lasa 20 de minute sa creasca la temperatura camerei, apoi se ung cu galbenus, se presara cu susan, mac, chimen…  si se dau la cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 30 de minute.
Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Dă-i un răspuns lui catkitchen Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.