Medalioane de porc in sos de vin si capere



 

Medalioane de porc in sos de vin si capere este un fel principal in care sosul de vin alb si capere da medalioanelor o savoare speciala. Se servesc, dupa preferinte, cu paste, piure de cartofi sau orez. Noi le-am servit alaturi de tortelinni cu ricotta.

 

Ingrediente:
8-10 (400 g) medalioane de porc (muschi, pulpa, spata)
Marinada:
ulei de masline
sare grunjoasa
piper
ulei de masline
unt / margarina de gatit
100 ml vin alb
1 lingura capere
1 lingura mustar
1 lingura smantana
1 lingirita amidon

 

Mod de pregatire Medalioane de porc in sos de vin si capere:



Pentru Medalioanele de porc se pregateste o marinada din salvie, 1/2 anason stelar pisat, ulei de masline, sare grunjoasa, piper in care se tavalesc medalioanele. Se pune intr-o punga si se da la rece cateva ore.

Dupa ce a trecut timpul se scot si se sterg cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si un cub de unt sau margarina de gatit. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti, apoi se scoate din tigaie intr-o farfurie.

In uleiul ramas se adauga o lingura de amidon stins in apa, vin si ulei dupa caz. Se adauga mustarul, medalioanele de porc si caperele. Se lasa cateva minute ca se patrunda bine carnea, iar la sfarsit se adauga o linguta de smantana si busuioc proaspat tocat.
Pofta buna!





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.