Medalioane de porc in sos de vin si capere este un fel principal in care sosul de vin alb si capere da medalioanelor o savoare speciala. Se servesc, dupa preferinte, cu paste, piure de cartofi sau orez. Noi le-am servit alaturi de tortelinni cu ricotta.
Mod de pregatire Medalioane de porc in sos de vin si capere:
Pentru Medalioanele de porc se pregateste o marinada din salvie, 1/2 anason stelar pisat, ulei de masline, sare grunjoasa, piper in care se tavalesc medalioanele. Se pune intr-o punga si se da la rece cateva ore.
Dupa ce a trecut timpul se scot si se sterg cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si un cub de unt sau margarina de gatit. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti, apoi se scoate din tigaie intr-o farfurie.
In uleiul ramas se adauga o lingura de amidon stins in apa, vin si ulei dupa caz. Se adauga mustarul, medalioanele de porc si caperele. Se lasa cateva minute ca se patrunda bine carnea, iar la sfarsit se adauga o linguta de smantana si busuioc proaspat tocat.
Pofta buna!
A iesit o minunatie de mancare,am pus si tortelini cu ciuperci plus smantana,gustos,gustos!!
Ana vad ca ai mai incercat retete si ti-au placut, asa ca te rog cand mai incerci o reteta fa o poza cum ti-a iesit si trimite-mi poza sa o pun pe site la mine. Poti sa-mi trimiti poze aici:
http://culoriledinfarfurie.ro/retete-de-la-cititori-2
Asa poti sa le impartasesti si prietenilor preparatele tale. Te mai astept!.
Asa am sa fac.
Sa-mi spui cum v-a placur!