Canapele de conopida cu rosii si cascaval un mic dejun, o cina sau o garnitura langa o friptura de carne. Cum unii copii nu agreaza conopida acesta este un mod de a-i determina sa o manance.
Ingrediente:
2-3 felii de conopida
1 rosie mare
~ 50-60 g cascaval ras
3 felii cascaval de toast
sare
piper
ulei de masline
verdeata / (busuioc de preferinta)
Mod de pregatire Canapele de conopida cu rosii si cascaval:
Avem nevoie de o conopida potrivita ca marime si proaspata. Se spala si se lasa sa se scurga.
Se taie in fasii de 1,5 – 2,0 cm folosindu-ne de cotorul central care sustine buchetele. Buchetelele laterale le folosim la alta reteta.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline le prajim pe ambele fete. Asezam intr-un vas pentru cuptor feliile de conopida prajite, presaram peste ele cascaval ras, apoi cate 1-2 felii de rosie si iar cascaval cu verdeata, de preferinta busuioc proaspat tocat. Mie mi-a lipsit din pacate.
Condimentam cu sare si piper si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la cca. 180 °C sau pana se inmoaie conopida. Incercam cu varful unui cutit.
Se servesc calde si va garantez ca sunt un deliciu, asa ca incercati neaparat. Pofta buna!