Placinta cu branza si iaurt



Placinta-cu-branza-si-iaurt-0

Placinta cu branza si iaurt, o placinta sarata traditionala care dispare repede din farfurie la cat de buna este. Nu exista nici o dificultate in pregatire, iar rezultatul este garantat. Servita ca o gustare dupa masa, ca o cina sau la fel de buna este dimineata ca mic dejun pentru copii si nu numai.

 

Placinta-cu-branza-si-iaurt-3-1

 

Ingrediente tava 21 x 21 cm:
1/2 pachet foi de placinta (250 – 300 g)
275 g branza dulce Pillos, maruntita
100 ml iaurt gras
200 g. crema de branza
2 linguri fulgi de ardei
2 oua mari sau 3 mici
unt topit sau ulei pentru uns foile
sare
piper

 

Placinta-cu-branza-si-iaurt-2



 

Mod de pregatire Placinta cu branza si iaurt:
Intr-un castron se amesteca branza maruntita, crema de branza si iaurtul. Se poate folosi branza telemea sau feta in loc de branza dulce. Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Se adauga cele 2 oua si fulgi de ardei.

Se ung cu unt 3-4 foi sau dupa caz, daca sunt foi mari se pliaza foaia. Se aseaza in tava de 20 x 20 cm un strat mai gros si se adauga jumatate din compozitie.

Se repeta cu ungerea a inca 3-4 foi care se aseaza peste branza. Se rastoarma si restul de compozitie si se acopera cu ultimele 3-4 foi.

Se presara cu un pic de unt peste foi, se presara sare mare si cimen. Eu am presarat si putin cascaval ras. Se coace timp de 45 de minute sau pana se rumeneste.

Pacinta cand se scoate se lasa cateva minute apoi se poate portiona. Pofta buna!

 

MODUL DE PREGATIRE IN IMAGINI

Placinta cu branza si iaurt





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.