Drob de miel in forma de guguluf

 

Drobul de miel din acest an am vrut sa fie diferit de cel de anul trecut. Dupa cugetari adanci… desi la inceput m-am gandit sa-l fac intr-o forma plata si sa-l portionez in patrate, mi-a venit o alta idee… sa-l fac in forma de guguluf. Va marturisesc ca s-a bucurat de un real succes… deci ideea a fost minunata si va recomand pentru anul viitor sa o luati si voi in calcul.

 

 

Ingrediente:

1 kg maruntaiele de miel ( ficat, inima, rinichi, splina )
250 g carne de miel
100 g unt
5 oua mari
100 ml smantana
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
1 legatura leurda
2 legaturi de patrunjel
2 legaturi de marar
2 felii de paine inmuiata in lapte
4 oua fierte tari
condimente pentru miel
sare si piper dupa gust
unt pentru uns tava
1 prapure

 

 

Mod de pregatire Drob de miel in forma de guguluf:
Se curata si se spala bine organele de miel. Ficatul se taie in doua, rinichii si inima se taie pe jumatate si se curata de sangele aflat in interior, plamanii se taie in bucati potrivi de mari si se inteapa din loc in loc cu un cutit sau cu o furculita.

Intai toate se oparesc in apa clocotita, se spumeaza apoi se arunca apa si se fierb in alta apa cu sare cca. 30 de minute. Se adauga la maruntaie si flituri de carne rezultata de la Friptura de miel cu rozmarin sau Stufatul de miel. Cu ficatul trebuie avut grija. Daca infigem in el un cutit si nu mai iese sange, se scoate in apa rece ca sa oprim fierberea ca altfel se intareste.

Cand toate sunt fierte se scot si se lasa la racit. Alegem cateva bucati de ficat, rinichi si carne pe care le taiem in cubulete cu un cutit, iar restul se trec prin masina de tocat carne impreuna cu feliile de paine stoarse din lapte. De la ouale fierte folosim doar albusul pe care-l taiem in cubulete de marimea celor de ficat si carne.

 

 

Apoi se adauga ouale crude batute usor cu smantana si untul topit. Se asezoneaza cu condimente pentru miel si dupa caz se mai adauga piper, sare. Se incorporeaza ceapa si usturoiul taiate cu partea verde, frunzele de leurda taiate julien si verdeata tocate marunt.







loading...

Se intinde prapur-ul pe lungime. Eu am avut un prapur cumparat dar l-am nimerit mare, frumos si intreg. Ca la orice rulada se aseaza umplutura pe o latura si apoi se ruleaza.

 

 

Se face un colac care se aseaza in forma de guguluf unsa cu unt sau margarina de gatit.

 

 

Se da tava la cuptor pe bain-marie, la 160 °C pana se rumeneste bine si devine maroniu.

 

 

Se lasa sa se raceasca putin in tava cat sa se poata rasturna fara sa se rupa. Pentru a prinde o culoare frumoasa, dupa ce l-am rasturmat l-am mai dat la cuptor pentru inca 15 minute. Se aseaza apoi pe un platou, se lasa sa se raceasca complect si inainte de servire se decoreaza cu felii de ridichi, masline verzi si frunze de patrunjel. Pofta buna!

 



loading...

Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Dia Daria sa stii ca anul acesta initial m-am gandit si eu la formele de briose, dar si Violeta Postolache a avut aceeasi idee si cum ea a apucat sa le si posteze, atunci am schimbat ideea si chiar am fost mai incantata de guguluf. Te sarut si o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>