Cartofi noi ii asteptam in fiecare an sa ne bucuram de dulceata lor. Ne plac cel mai mult cei mici pe care sa-i prajim intregi. Sunt buni simpli sau in diverse combinati. Va prezint acum aceasta reteta cu bacon, ceapa verde si un mixt de ierburi aromatice cu care ne-am rasfatat de curand.
Mod de pregatire:
Cartofi noi se spala sub jet de apa apoi se pun la fiert intr-o oala cu putina sare. Se fierb pe jumatate, se decojesc si se prajesc in putin ulei de masline. Cand au prins culoare se scot pe o farfurie si se acopera cu o folie de aluminiu sa ramana calzi.
In acelasi ulei se pune la prajit baconul taiat in felii potrivit de subtiri. Prin prajire baconul isi lasa grasime asa ca nu trebuie adaugat ulei. Se adauga si ceapa verde taiata oblic de cca. 5-10 mm grosime.
Cand s-a inmuiat ceapa se rastoarma totul peste cartofii prajiti. Intr-un mojar sau castronas se amesteca uleiul ramas, otetul balsamic si ierburile aromatice: rozmarinul, oregano, mararul si patrunjelul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se asezoneaza cartofi cu sosul obtinut, amestecand usor sa nu se sfarame cartofi. Se servesc imediat. Pofta buna!
Deliciosi!! Arata tare bine!
Arata foarte bine.
Presupun ca ar fi la fel de buna si daca am inlocui cartofii noi cu cartofi normali, nu?
@munteanu dana desigur ca merge la fel de bine. Dar cum cei normali sunt mai mari, ii poti taia in 4 ca sa arate bine. Mersi de vizita si te mai astept!
Anul asta de Paste nu am mancat cartofi noi. N-am gasit in piata si sunt tare trista :(. O sa mai incerc si luni.