Pasca cuib de oua pentru Pasti

Pasca-cuib-de-oua-pentru-Pasti-1

 

Pasca cuib de oua pentru Pasti este o pasca cu stafide si migdale in aluat fraged. Desi nu-i o pasca traditionala ca aceea cu aluat de cozonac, va recomand sa o incercati si pe aceasta ca a fost un regal.
O Pasca clasica gasiti AICI: Pasca cu branza dulce si fructe confiate. Alte retete de Pasca dati clik AICI.

 

Pasca-cuib-de-oua-pentru-Pasti-2

Ingrediente:
Aluat fraged:
300 g faina
150 g unt
60 g zahar praf
1 ou
3 linguri de lapte rece
sare

Umplutura cu branza:
600 g branza dulce
200 g crema de branza
180 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic pudding de vanilie
3-4 linguri de lapte
3 oua
100 ml smantana sau frisca lichida
100 g stafide

Pentru uns aluatul:
50 unt
50 zahar
1 ou
50 g migdale feliate
bomboane in forma de oua

Pasca-cuib-de-oua-pentru-Pasti-4

Pregatire aluat:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul, oul si lingurile de lapte rece, dupa caz.
Aluatul rezultat se pune intr-o folie de plastic si se da la rece.

Pregatire umplutura:
Stafidele se pun la inmuiat in rom.
Am folosit branza de vaci mai grasa si 200 g crema de branza (la LIDL se gaseste la butoias de 900 g). Branza se freaca cu zaharul farin si zaharul vanilat.

Plicul de pudding de vanilie se dizolva cu 3-4 linguri de lapte rece. Cu o furculita se amesteca galbenusurile cu smantana.
Se amesteca cu puddingul dizolvat si totul se adauga peste branza.
Albusurile se bat tare si cu miscari ample se incorporeaza in umplutura de branza. Se omogenizeaza bine totul.

 

x-IMG_0293

 







loading...

Asamblare:
Se scoate aluatul de la rece si pe o masa infainata cu sucitorul se intande un cerc. Intr-o forma de tort de Ø 23 cm tapetata cu unt se aseaza aluatul, inclusiv pe pereti formei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde deasupra un strat subtire de gem de caise. Eu am creat astfel un tampon intre aluat si crema de branza.
Se aseaza umplutura de branza alternand cu stafidele scurse din rom.

 

x-IMG_0296

Pentru uns aluatul se fraca untul, zaharul si oul pana devine cremos. Se intinde peste branza si se presara deasupra
migdale feliate. Pe langa faptul ca astfel migdalele adera bine, are si rolul de a nu se crapa branza la cuptor.

 

x-IMG_0303

Se da la cuptor la 170 °C pentru 80 de minute. Cand s-a copt se inchide focul si se mai lasa 15-20 de minute in cuptor cu usa intredeschisa. Se scoate apoi din cuptor, se desface peretele lateral ai formei si se lasa sa se raceasca.
La servire, daca o servim de Pasti, putem sa o decoram cu bomboane colorate in forma de oua.

 

Pasca-cuib-de-oua-pentru-Pasti-5-1

 

Delectati-va cu o felie!

 

Pasca-cuib-de-oua-pentru-Pasti-3-1



loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>