Budinca de macaroane cu branza cea mai cunoscuta si apreciata.
Ingrediente
* macaroane 300 g
* brânză telemea 300 g
* 2 oua
* 2-3 linguri de zahar
* plic de vanilie
* coaja de lamaie rasa
* 50 ml unt
* pesmet, sare
Mod de preparare:
Macaroanele se rup şi se introduc în apa clocotita cu sare. Dupa ce se fierb, se strecoara, se trec prin jet de apa rece şi se scurg.
Branza se rade sau se faramiteaza cu o furculita. Se freaca cu zaharul, plicul vanilat si cele 2 galbenusuri. Albusurile se bat spuma si impreuna cu branza se amesteca cu macaroanele, impreuna cu coaja de lamaie rasa.
Se tapeteaza o tava cu unt si pesmet. Se pun macaroanele, se mai presara deasupra putin pesmet si se se introduce tava la cuptor pana prinde o crusta deasupra.
Se servesc calde sau reci.